Buren was ooit een dorp van juttende boeren. De gejutte goederen vormden een welkome aanvulling op het karige rantsoen dat de arme boeren van Ameland in vroeger eeuwen verdienden.

Bijzondere ligging

Het dorp is nu een pleisterplaats voor mensen die op weg zijn naar het strand of het Oerd. Je kunt in Buren heerlijk genieten van de rust en de wijdse vergezichten. Buren onderscheidt zich van andere dorpen door haar bijzondere ligging aan de rand van meerdere natuurgebieden. Buren is het dorp waar de kampeerboerderijen ervoor zorgen dat ook hier de welvaart al langere tijd geleden zijn intrede heeft gedaan. 

Kooiplaats

Een aantal kilometers ten oosten van Buren ligt de Kooiplaats met de Nassau-eendenkooi. Amalia van Anhalt-Dessau, prinses van Nassau en Vrouwe van Ameland, liet deze eendenkooi in 1705 voor haar zoon Willem Friso aanleggen. Tot 1830 was de eendenkooi en het bijbehorende kooikershuis in bezit van de familie Oranje-Nassau. Tegenwoordig is het geheel in handen van particulieren. In het zomerseizoen is de eendenkooi vrijwel dagelijks geopend. De kooiker vertelt u graag alles over zijn eeuwenoude beroep.

Flora en fauna

Liefhebbers van natuur dienen zeker natuurgebied ’t Oerd te bezoeken. De afwisseling van natte en droge gebieden en de bijbehorende flora en fauna is werkelijk uniek. ’t Oerd herbergt een aantal zeldzame plantensoorten en is dan ook aangemerkt als Nationaal Monument.

Voor meer informatie over Buren klik op deze link

4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg6vpva.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all