Net buiten het dorpje Ballum, met vrij uitzicht op de prachtige Amelandse vuurtoren, staat onze boerderij ‘de Ballumerhoeve’.

De boerderij is gebouwd in 1950 en in 2009 compleet gerenoveerd.

Met het strand op slechts 2 km. afstand en het ambachtelijke dorpje Ballum op nauwelijks 5 minuten rijden, waant u zich in een oase van rust. Hoewel van alle gemakken voorzien, straalt de accommodatie een sfeer van landelijk buitenleven uit.

De Ballumerhoeve is een zogenoemde kop-hals-romp boerderij. Dit is een type boerderij die veel voorkomt in Friesland en Groningen. De boerderij heeft deze benaming gekregen doordat de vorm doet denken aan een liggende koe. Hierbij is het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp.

De romp, waar vroeger de koeien en paarden stonden, herbergt nu 2 luxueuze, stijlvolle- en compleet ingerichte boerderijlodges voor 4-6 personen per lodge. De lodges kunnen ook gezamenlijk gehuurd worden. Mocht u met meer mensen komen, dan is het zeker mogelijk om extra bedden bij te plaatsen.

Kiest u voor de Ballumerhoeve, dan kiest u voor een landelijk verblijf voorzien van alle hedendaagse luxe en comfort. Door behoud van vele authentieke kenmerken, zoals de houten spanten en binten in het zicht en de staldeuren, is het boerderijkarakter bewaard gebleven. Door de vele ramen in elke lodge, heeft u het idee dat binnen en buiten één geheel zijn. De toch al ruime lodges geven u hierdoor een nóg ruimer gevoel, waardoor u een optimale beleving van uw vakantie op ons mooie eiland heeft.

Rust, ruimte en natuur in een zeer comfortabele omgeving, dát zijn de kernwoorden van de Ballumerhoeve!

De Ballumerhoeve heeft 2 compleet ingerichte en stijlvolle boerderijlodges, geschikt voor 4 tot 6 personen per lodge. Door de luxueuze inrichting, is het aangenaam vertoeven voor het hele gezin. Doordat beide lodges geschakeld kunnen worden, is de Ballumerhoeve ook uitermate geschikt voor grotere groepen die op zoek zijn naar accommodatie op Ameland.

Naam Ballumerhoeve Boerderijlodges
Adres Zuidergrieweg 1
Dorp BALLUM
Telefoon 0519-850110
e-mail info@ballumerhoeve.nl
URL Ballumerhoeve Boerderijlodges

4kontour-vastgoed-banner.png6vpva.png2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all