Galerie November is sinds begin 2012 gevesitgd naast het VVV kantoor in Nes. Het gebouw is verdeeld in drie ruimtes die dienen als expositieruimte voor diverse kunstenaars.

Hoewel ik sinds mijn kleutertijd getekend en geschilderd heb, raakte dit in mijn jonge jaren op de achtergrond door een vol bestaan met man, kinderen, boerderij, paarden, tuinieren en toerisme.

Keramiekatelier 'Het Melkkannetje' is gevestigd in de voormalige directeurswoning naast de oude melkfabriek. U kunt in ons atelier ons eigen werk beijken of deelnemen aan diverse workshops en zelf een werkstuk maken.

Na jarenlang werken en wonen in diverse landen, waaronder Noorwegen, Zweden en Turkije, is Esther Nagtegael teruggekeerd op haar geboortegrond en heeft zich op Ameland gevestigd als edelsmid en galeriehoudster in het voormalige statige gemeentehuis in het centrum van Nes.

Atelier 31 te Hollum is een smaakvolle tentoonstellingsruimte in het privéhuis van kunstschilder Tom Beyl en beeldhouwster Margreet Halma. Het hele jaar door is er een permanente expositie van het werk van Beyl en Halma. Liefhebbers van natuur en kunst dienen zeker een bezoek te brengen aan Atelier 31.

Barbara Hofker-Esser volgde de (foto) opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Tekenonderricht kreeg ze bij Piet Klaassen.

Atelier de Mispel is gevestigd in het oostelijk deel van het op één na oudste pandje van Ameland. Het was voorheen een kruidenierswinkeltje, gebouwd op de fundamenten van een 16e eeuws boerderijtje.

Sinds kort heeft Ida Boelens haar eigen expositie ruimte geopend. Naast haar eigen werk toont zij ook werk van overige kunstenaars.

3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all