Wie al het goeds van Ameland proberen wil moet zeker de kaasboerderij van Robert van der Meulen en Siplonia Vaas bezoeken. In de polder tussen Ballum en Hollum aan de kruising Pietje Miedeweg en Ridderweg wordt op traditionele wijze kaas van verse melk gemaakt.

Typisch eilander smaak

De zuivere lucht en de zilte wind zorgen ervoor dat de kaas een typische eilander smaak heeft. Daardoor zijn de kazen van de kaasboerderij net zo typisch Amelands als Ameland zelf.

Witte laarzen

Meestal treft u de boerinne zelf in de winkel aan. Op haar witte laarzen is ze volop actief met het helpen van klanten of het bereiden van de kaas. Op gezette tijden kunt u er getuige van zijn hoe de melk van hun eigen koeien wordt bewerkt tot kaas.

Bezoekersruimte

Vanuit de bezoekersruimte heeft u een prachtig zicht op de kaasmakerij en op de voorraden van de verschillende soorten kazen. Ook op het erf is van alles te beleven. Het jongvee; pinken, geiten en schapen zijn volop te bewonderen.


Kaasboerderij Ameland 

Pietje Miedeweg 6, Hollum
Telefoon: 0519-554459
 
6vpva.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all