Op 13 maart 2018 heeft de wetenschappelijke commissie Zeehondenopvang een advies uitbrengen aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de toekomst van de zeehondenopvang.

Een walvis als boterham. Onder deze titel schreef Cor Gransbergen (89) uit Nes (Ameland) een boek over de na-oorlogse jaren die hij meevoer in de vloot van de Willem Barendsz om op walvisjacht te gaan. De titel refereert aan het gegeven dat de walvisjacht voor veel eilanders en inwoners van Noord-oost Friesland een middel was om een boterham te verdienen.

De aanwezigheid van Waddenzee Werelderfgoed is op de ITB niet ongemerkt voorbij gegaan. De Waddenzee won zaterdag 10 maart 2018 de tweede prijs tijdens de Best Exhibitor Awards uitreiking op de ITB in Berlijn. De aanwezigheid is een initiatief van de Noord-Nederlandse marketingorganisaties en het CWSS op de grootste internationale reisbeurs van de wereld in Berlijn.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland heeft de vergunning voor een nieuwe schietbaan van de Schietvereniging Ameland (SVA) na een procedurele heroverweging herroepen en heeft besloten de aangevraagde vergunning te weigeren.

Op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 vindt voor de 9e maal MTB-Ameland plaats. Het komende weekend staat bol van activiteiten en avontuur voor mountainbikers. De unieke locatie op het Friese Waddeneiland is op zaterdag het decor van de AGU MTB RACE. De race is een MTBwedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart is het feest op de Afsluitdijk. Dan opent het Afsluitdijk Wadden Center haar deuren voor het publiek. Namens alle organiserende partijen* nodig ik u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Iedere zomer zet de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) lifeguards in voor toezicht op de stranden van de Waddeneilanden. Zij zorgen voor bewaakte zwemgebieden, waarschuwen voor gevaarlijke situaties en helpen mensen als dat nodig is. De KNRM Lifeguards kwamen in de zomer van 2017 in totaal 942 keer in actie waarvan 16 keer voor reddingen van zwemmers en watersporters.

Drie jaar lang is er gewerkt aan de Waddenzeedijk op Ameland. Mede dankzij het geduld van de eilanders voldoet de dijk medio dit jaar weer aan de wettelijke veiligheidseisen. Wetterskip Fryslân en aannemerscombinatie Van den Herik-Jansma Drachten nodigen alle Amelanders uit om een laatste ludieke bijdrage aan de dijkverbetering te leveren: een boodschap voor de toekomst!

6vpva.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all