BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

20 jaar Muzikaal Bootwateren Ameland

In het centrum van Hollum op Ameland wordt zaterdag 18 juni de 20ste editie van Muzikaal Bootwateren gevierd. Oorspronkelijk stond dit jubileum al voor 2020 op de agenda, maar de coronapandemie dwong artiesten en liefhebbers van het muziekfestival twee jaar geduld te hebben. Komende editie is als vanouds met een gouden randje; muziek, cultuur en spektakel. De gezelligste dweilorkesten en (shanty)koren vertonen de hele dag hun muzikale kunsten, er is
prachtig straattheater en in de plaatselijke horeca wordt het feestje doorgezet tot in de kleine uurtjes.

Muzikaal Bootwateren wordt traditiegetrouw afgetrapt met een lancering van de Amelander Paardenreddingboot, welke om 11:00 uur vertrekt vanaf Maritiem Centrum ‘Abraham Fock’ aan de Oranjeweg. Direct daarna barst het feest los in het centrum van Hollum, met optredens van dweilorkesten en koren verspreid over acht podia in het dorp. Jong en oud vergaapt zich tegelijkertijd aan straattheater en voor de kleinste bezoekers worden leuke activiteiten georganiseerd.

Gezamenlijk zorgen meer dan 500 artiesten voor een onvergetelijke 20ste editie van dit Amelander muziekfestival, dat inmiddels een regelrecht begrip is op het eiland en ver daarbuiten. Alle muzikaliteit wordt om 18:00 uur gebundeld tijdens de spetterende finale bij podium De Griffel. Daarmee komt er nog geen einde aan de dag, diverse horecagelegenheden zetten de gezelligheid voort met live muziek. Beleef ’t mee in Hollum! 

Over Muzikaal Bootwateren
De naam ‘bootwateren’ vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het bootwateren nog altijd in stand gehouden. Sinds 2001 wordt Muzikaal Bootwateren door de speciaal opgerichte stichting georganiseerd. Een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat! 

Meer informatie en het complete programma? www.bootwateren.nl


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier