• 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Verkiezing Waddenwoord

Wat is uw ultieme Waddenwoord? Stuur uw suggestie in en win een jaarabonnement op het tijdschrift Onze Taal. Het Waddengebied kent vele bijzondere woorden. Denk bijvoorbeeld aan ‘stuifdijk’, ‘tuunwal’, ‘zandhonger’ en ‘slufter’. Het woord ‘wad’ is zelfs het oudste bekende Nederlandse woord! Om die woorden in het zonnetje te zetten én om aandacht te vragen voor het Waddengebied, organiseren Genootschap Onze Taal en de Waddenacademie dit jaar de verkiezing van hét Waddenwoord. 

Wat vindt u het ultieme Waddenwoord - het woord dat het Waddengebied in al zijn verscheidenheid het beste kenmerkt? Nomineer uw Waddenwoord* vóór 1 augustus 2021. U kunt meerdere woorden nomineren. 

De jury bestaat uit Arno Brok (CdK Fryslân), Marijke Bakker (scholier Texel), Mathilde Jansen (taalkundige, gepromoveerd op de taal van Ameland), Albertina Soepboer (dichteres, woonachtig in Harlingen) en Henk Tameling (columnist over het Wad). Zij kiezen uit alle inzendingen tien woorden. Tussen 1 en 7 september is de verkiezingsronde en op 10 september wordt tijdens het 26e Symposium van de Waddenacademie het winnende woord bekendgemaakt. De winnaar krijgt een jaarabonnement op Onze Taal en een uniek shirt van de Waddenacademie!

Een Waddenwoord is een woord, uitdrukking of geografische naam in één van de talen en dialecten van het Waddengebied.


© 2022 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all