Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Ameland.

Natuurwerkgroep Ameland staat voor een duidelijk natuurbeleid en -beheer gericht op reanimatie van natuurlijk duinsysteem.

Uitgestrekte wadden, kleurige graslanden, kwelders, moerassen, heide en mooie bossen... Ameland is rijk bedeeld met prachtige natuur. It Fryske Gea beheert verschillende natuurgebieden, met allemaal hun eigen kenmerken.

Staatsbosbeheer op Ameland is één van de terreinbeheerders die het tot haar verantwoordelijkheid rekent om de natuur in al haar facetten te beheren en te onderhouden. Op diverse locaties op Ameland beheert Staatsbosbeheer bossen, duinen en grasland.

Deze website is speciaal gemaakt voor mensen die meer over de Amelander historie te weten willen komen. Tevens is het een ontmoetingsplaats voor mensen die over deze rijke geschiedenis willen schrijven, discussiëren of gewoon op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws.

Er is al heel wat gezocht naar gegevens over de geschiedenis van Ameland. Vooral op het gebied "genealogie". Heel veel mensen hebben al uren in de archieven zitten puzzelen. Wij, Pieter Jan en Tineke Borsch hebben al deze gegevens van honderden jaren her in een groot familiebestand gezet.

Mieke Cieremans, Loes Renders en Patrick van Hoewijk heten u welkom bij Golfschool Ameland. De Golfschool staat voor kwaliteit, flexibiliteit, persoonlijke aandacht, maatwerk en lessen in kleine groepen. 

6vpva.png4kontour-vastgoed-banner.png5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all