BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Outdoor Ameland breidt activiteiten uit: kom je ook suppen?

Het zal de mensen die vaker op Ameland komen niet ontgaan zijn dat er sinds april 2019 een prachtig klimpark is verrezen in natuurgebied De Vleijen, gelegen tussen Nes en Buren. Sinds dit voorjaar is er een sportieve activiteit aan toegevoegd: suppen!

Nadat Outdoor Ameland de strandactiviteiten in 2020 heeft stopgezet, is de focus volledig komen te liggen op het activiteitengebied in De Vleijen. De activiteiten die aangeboden worden zijn inmiddels: klimmen, paintball, kids-paintball, boogschieten, archery tag en verschillende interactieve games. Sinds mei 2022 is daar dus een nieuwe activiteit bijgekomen, die toch weer teruggaat naar waar het allemaal begon: het water. Ditmaal niet op het strand, maar op de zoetwaterplas bij De Vleijen. Het gebied leent zich perfect voor suppen.

Sander Graafsma (28) en Pieter Helfrich (35) zijn de gezichten achter Outdoor Ameland. Beide heren hebben een sportopleiding gevolgd en vonden uiteindelijk hun passie hier op Ameland. Sander heeft voorheen stage gelopen op Ameland bij Beach Ameland en Pieter heeft jarenlang bij Nescafé gewerkt. Ze vertellen: ‘Daarna kregen we de kans om op het strand onze droom te verwezenlijken. Na de overname van Paintball Ameland, kregen we nog meer kansen en hebben destijds in De Vleijen een klimpark gerealiseerd.’ De taakverdeling is duidelijk. Sander is het eerste aanspreekpunt van Outdoor Ameland en regelt onder andere de planning en stuurt het personeel aan. Pieter is de drijvende kracht op de achtergrond en regelt de boekhouding, contracten en dergelijke.

Passie voor water

De passie voor water is gebleven, een nieuwe wateractiviteit lag voor de hand. Pieter: ‘Elk jaar kijken we weer naar mogelijkheden en de wensen van onze gasten. Zo was de wens er al langer om activiteiten in De Vleijen te gaan doen; een prachtig gebied met goede mogelijkheden. Eén van onze passies zal altijd het strand, de zee en het water blijven. Hierdoor is de wens voor wateractiviteiten altijd blijven bestaan. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de activiteit suppen toe te voegen aan ons aanbod. Een activiteit die voor verschillende doelgroepen leuk is om te doen en voor ons een uitdagende toevoeging is.’
Sander: ‘Door onze nieuwe hindernissen hebben we een extra toevoeging aan de activiteit gegeven. Er liggen nu een zestal uitdagende hindernissen in het water van De Vleijen waar je overheen- tussendoor of onderlangs moet. Hierdoor is het ook voor de al ervaren suppers een leuke activiteit om te doen. Het is moeilijker dan je denkt… Suppen bij Outdoor Ameland kun je al doen zodra je een zwemdiploma hebt. Een clinic duurt een uur en je betaalt € 20,00 per persoon. De activiteit gaat eigenlijk altijd door behalve bij hele harde wind of onweer. Het sup-park is geopend in de periode van mei tot en met oktober en we bieden elke dag een of meerdere clinics aan.’

Enkele tips: suppen voor beginners

1. Zorg voor een sportieve outfit en een outfit die nat mag worden.
2. Peddel afstellen en start op de knieën. Alvorens je het board op gaat, zul je eerst je peddel moeten afstellen. Het supboard betreden doe je altijd vanuit de knielende positie. Ga dus nooit direct staan op je board.
3. Ga (er) maar (aan) staan! Ben je ready om te gaan staan? Leg de peddel dwars voor je neer. Zet je handen stevig op het board en zet voet voor voet je voeten naast het handvat. Vervolgens pak je je peddel en gebruik je deze om je balans te houden. Oefening baart kunst, maar doe het vooral rustig aan.
4. Terug aan wal. Je stapt toch gewoon over van board aan wal? Nou nee, dat gaat niet zomaar. Zoals we ook opgestapt zijn zo gaan we ook weer van het board af. Ga terug in de knielende positie en vaar naar de kant. Vervolgens houd je met je handen het board tegen de kant. Je peddel kan reeds aan de kant worden gelegd.
5. Je board uit het water trekken? Dat gaat het makkelijkste als je het board eerst met behulp van de hendel in het midden, een kwartslag met de zijkant naar boven optilt. Vervolgens kan je het board zo het water uit tillen.

Blijven boeien

‘Innoveren of creperen; je moet blijven vernieuwen om vaste gasten ook te blijven boeien.’ Outdoor Ameland heeft niet stil gezeten. Pieter: ‘Zo vernieuwen we elk jaar. We hebben bijvoorbeeld de afgelopen jaren een stroomvoorziening naar het park laten aanleggen en een riolering. Daarnaast steken we veel tijd in de aankleding van ons gebied. We willen graag een relaxte sfeer overbrengen op onze gasten en dit lukt elk jaar beter en beter. Zo kunnen onze gasten inmiddels plaatsnemen op ons terras of in onze overheerlijke hangmatten liggen. Mochten de kinderen nog niet uitgespeeld zijn na het klimmen of suppen, dan kunnen ze ook nog gebruik maken van onze slacklines of kiezen uit onze spellen uit de speel-o-theek.’
Sander: ‘Ook nieuw dit jaar is een activiteit voor de allerkleinsten. Door het hele gebied zijn vogels verstopt. Kinderen kunnen met behulp van een verrekijker en een zoekplaatje al deze vogels ‘spotten’. Lukt het om alle vogels te vinden dan krijg je een gratis drankje.’

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord ondernemen past bij Outdoor Ameland. Pieter: ‘Ook is duurzaamheid een steeds belangrijkere pijler in ons bedrijf. Zo hebben we onze eigen waterzuiveringsinstallatie en maken we gebruik van mooie duurzame producten. Hier willen we de komende jaren nog verder in groeien. Een leuk voorbeeld hiervan is onze samenwerking met de Bird Brewery. Voor elke drie biertjes die wij verkopen plant deze brouwerij één boom.’

Meer weten over het brede aanbod aan activiteiten voor jong en oud? Kijk op: www.outdoor-ameland.nl of neem contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 27 22 69 06.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier