BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Zilt Klein Woongeluk in Hollum

Ze zijn verhuisd. Al een tijdje. Op een prachtig plekje aan de Schoolstraat 2 in Hollum (de Hoge Stoep). Dit betekent ook dat de winkel het hele jaar geopend is. En dat vinden moeder en dochter, Jobien en Louise, heel leuk. Zilt Klein Woongeluk staat voor authentiek, eigentijds en ruim voorzien van unieke creaties. Prachtige ontwerpen met een verhaal. Meteen als je de winkel binnenstapt wordt je blij verrast door het aanbod. Wat het zo bijzonder maakt is dat een deel van het assortiment handgemaakt is, zoals knuffels, kleine, lieve babysokjes en nog veel meer. Naast de resultaten van noeste handvaardigheid heeft Zilt Klein Woongeluk een aantrekkelijk assortiment aan prachtige merken. Eerlijk en duurzaam gefabriceerd. ‘Op de één of andere manier komt het op onze weg’, vertelt Louise. ‘We vragen ons dan af past het bij ons en vooral is het exclusief voor Ameland’.

De cirkel is rond

Jobien is gediplomeerd coupeuse met ondernemersdiploma. En al heel lang ondernemer. Zo startte ze in Hollum in 1995 haar eigen kinderkledingwinkel ‘Klein Konijn’. Eigenlijk was die start al iets eerder in een gedeelde winkelruimte van de toenmalige boekwinkel van Jeanet de Jong ‘De Hoge Stoep’. Daar vond de lancering plaats van haar eerste winkeltje ‘Mi-kado’ met haar eigen kinderkledinglijn. Na ook nog een winkellocatie in Nes en Ballum te hebben bemand is ze nu samen met dochter Louise, in november 2021 weer terug naar waar het begon. Onder de naam Zilt Klein Woongeluk, de winkel van Jobien en Louise. 

Nagtegaal Styling & Interieur

Het bedrijf van Louise. Opgericht in 2010. Ze heeft van haar passie haar werk gemaakt. De opleiding interieur, verf & management en interieur & design waren mij op het lijf geschreven. Om mijn eigenzinnige ideeën en creativiteit vorm te kunnen geven heb ik hier mijn beroep van gemaakt. Als professional kan ik mijn passie uitdragen met mijn bedrijf. De visie is een persoonlijk, goed passend plan te ontwerpen voor elke gelegenheid met de juiste sfeer waar de klant of opdrachtgever zich in herkent en zich fijn in voelt.
Inmiddels is Nagtegaal Styling & Interieur een begrip op Ameland en ver daar buiten. Haar bedrijf verzorgt de styling voor verschillende doeleinden: Bruiloften, Evenementen, Seizoendecoratie, Interieur en Styling.

Inrichting van Zilt Klein Woongeluk

Ook de inrichting van de winkel heeft de vingerafdruk van Louise. De styling, de combinatie van kleuren, het licht, het welkome warme gevoel als je de winkel binnenstapt. Het ruikt er zelfs lekker. Zilt Klein Woongeluk is gevoel, beleving, geur. ‘Zwager Frank, heeft de prachtige bakken gemaakt voor de etalage.’ De glas-in-loodramen in de winkel omarmen het prachtige aanbod van Zilt. 

Merknamen bij Zilt

Studio Roof – Grafische zelf te bouwen 3D wandobjecten.
vanMauz - Kleurrijke tassen van gerecycled leer.
Pjut - Kinderkleding voor 0-6 jaar. Duurzaam, biologisch, origineel. Een Fries bedrijf met illustraties uit eigen atelier.
Little Dutch - Houten speelgoed.
Clayre & Eef - Woonaccessoires.
Rex - Kinderrugzakken. 
Klippan – Baby- en Peuterdekentjes.
 
De zachte, lieve kinderdekentjes van Klippan bij Zilt ontstonden door een samenwerking van twee Amelander ondernemers. Jobien vond de dekens van Klippan voor volwassenen zo mooi, verkrijgbaar in ‘De Afslag Wonen’ in Nes van haar lieve collega Jenny. ‘Die zou ik wel als kinderdekentjes willen hebben in Zilt.’ ‘Dan ga ik toch even voor je bellen’, zei Jenny.

Handgemaakte poppen

Ze staan op een rijtje op de bovenste plank. Handgemaakte poppen met een eigen naam. Jobien schrijft van elke pop die ze maakt de naam op. Zo waarborgt ze de authenticiteit van elke pop. Toch zijn er poppen die niet op een plank in de winkel willen staan. Die willen liever thuis blijven bij Jobien. Dat mag!
 
Maar de poppen die wel mee gaan maken kans op een nieuw huis. Een liefdevolle plek. Zoals dat gebeurde bij pop Louise. Een klein meisje mocht van haar moeder een pop uitzoeken. Ze had haar keus al snel gemaakt. ‘Dat is Louise, zo heet ik ook’, vertelde Louise aan het meisje. Stomverbaasd stelde moeder vast dat de tweede naam van haar dochter ook Louise was. De pop werd ingepakt in een tas met de naam van Rex erop. De verbazing van moeder werd nog groter. Rex was de achternaam van het betreffende gezin. Jobien en Louise vertellen dat soortgelijke gebeurtenissen vaker gebeuren in Zilt Klein Woongeluk. Er is iets magisch aan de winkel, aan de poppen. Een sprookje van nu.
 
Warm onthaal in Hollum
‘We zijn echt warm onthaald in Hollum. We kregen zoveel lieve reacties, cadeautjes van buren en anderen. Er waren mensen die zeiden: wat fijn dat we nu in Hollum voor een kraam- en kindercadeautje terecht kunnen. Bij de opening knipte mijn dochter Joline het lint door’, vertelt Louise. ‘Ook zij heeft de creativiteit in zich’, vertelt een trotse oma Jobien.
 
Openingstijden
Maandag t/m Zaterdag 
10.00-17.00 uur
Lunchpauze
12.00-13.30 uur
Zondag-gesloten
 
Zilt Klein Woongeluk
Schoolstraat 2
9161 BE Hollum Ameland
Telefoon: 06 38 178 213 (ma t/m vrij)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Jobien en Louise heten u hartelijk welkom in Zilt Klein Woongeluk.
 

Zilt

Term voor een geur- smaakindruk die zeer fris is en haast zilt aandoet. Zilt als de zee. Met een Ameland tintje. Zilt Klein Woongeluk.

 


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier