BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Single Reizen Ameland en E-choppers

Maxime Pijper, nog maar 26 jaar, heeft inmiddels twee prachtige bedrijven opgestart op Ameland. Twee jaar geleden werd ze verliefd op een Amelander en besloot dat er toch wel iets boven Groningen ging… Ze verliet de bruisende studentenstad voor ons eiland. Maxime verloor haar baan als internationaal reisleider tijdens de coronacrisis. Ze besloot niet bij de pakken neer te zitten en dit moment aan te grijpen. De vlotte blondine pakte de kansen die ze zag op Ameland en startte haar eigen ondernemingen. Maxime komt voor haar interview aanrijden op één van haar E-choppers. ‘Sinds ik ze verhuur, fiets ik dus zelf ook nauwelijks (lees: nooit) meer!’

Hoe komt een stadse dame op Ameland terecht en bevalt het leven hier?

Eigenlijk kom ik via de wereldstad Bangkok op Ameland! Dat klink gek, maar het zit zo: ik volgde een deel van mijn hbo-studie Leisure in de Aziatische stad. Op de eerste dag raakte ik mijn koffers kwijt met mijn stagewerkkleding, bikini’s alles(!). Ik stond ontredderd aan de bar en een studiegenoot die ik kende via de wandelgangen van de opleiding in Leeuwarden, liep op me af en zei dat ze me herkende. Het bleek de Amelandse Coby Baarsma, van kledingzaak Baarsma Fashion te zijn. Ze leende me de hele stageperiode haar kleding en andere spullen die ik nodig had. We werden gelijk goede vriendinnen en zo kwam ik haar eens opzoeken op Ameland. Haar huis werd op dat moment geschilderd door mijn huidige vriend. Coby koppelde ons aan elkaar door ons die avond allebei uit te nodigen voor een diner bij haar thuis. Ze heeft me aan hem voorgesteld en ik was gelijk verliefd op Wilrik.
In Groningen had ik het opstarten van bedrijven misschien nog niet gedurfd. Echter, op Ameland liggen veel kansen! Wat ook zo fijn is aan Ameland: je kunt lekker lokaal naar de bakker en de visboer gaan en dat ze in de Spar elke ochtend aan me vragen hoe het gaat. Heerlijk!

Hoe vind je het hier in de wintermaanden? En gaat de bedrijvigheid dan door?

Als ik tijdens de corona-wintermaanden hier op Ameland gelukkig ben geweest, dan wordt het alleen nóg maar mooier, toch? De bedrijvigheid zal flink minder worden. Misschien mag ik mijn vriend en schoonvader weer eens helpen met wat afplakwerk, haha! Of, als het mogelijk is, lekker reizen en tijd met vrienden en familie in Groningen doorbrengen. 3 miljoen singles in Nederland, dat kun je zien als kans voor Single Reizen op Ameland!

Hoe is Single Reizen ontstaan?

Ik raakte mijn baan kwijt als reisleidster, terwijl ik nét weer weg zou gaan. Ik was er wel echt kapot van. Mijn vriend zei tegen mij dat dit het moment was om het verschil te maken en dat ik voor mezelf moest beginnen. Dat maakte me in eerste instantie boos, want kom op nou, ik kom niet uit een ondernemende familie en in corona-tijd bedrijven opstarten? Maar zijn woorden bleven hangen en op een gegeven moment dacht ik er elke week aan. Op het laatst zelfs elke dag/elk uur. Ik had hele fijne mensen om mij heen, die mij motiveerden en opeens stond ik ingeschreven en begon het echt. Met drie miljoen singles in Nederland leek het organiseren van singlereizen me wel wat! Ondertussen ken ik een stel dat elkaar heeft ontmoet tijdens een singlereis en inmiddels zijn ze getrouwd!

Wat staat er voor Single Reizen op de planning?

In september heb ik nog drie reizen en dan overnachten de gasten in Hotel Nes. De boekingen gaan echt hard en ze komen sowieso vol. Volgend jaar wil ik echt uitbreiden, zo bied ik dan reizen aan naar Little canvas Escape op Duinoord-Zuid. Op dit moment heb ik al gesprekken met Klein Vaarwater om volgend jaar elke maand een hele singleweek te organiseren. Ze overnachten dan in de schakelbungalows. De singles hebben dan wel hun eigen kamer, maar delen badkamer, woonkamer en keuken. Ook wil ik, zodra de events weer beginnen, singlereizen organiseren voor kunstliefhebbers tijdens de kunstmaand en voor hardlopers in december. En misschien lukt het me zelfs wel om met de volleybal- en rugbytoernooien singleteams samen te stellen: dat lijkt me echt fantastisch! Er zijn immers veel mensen die graag mee zouden willen doen aan leuke sportevenementen, maar zelf geen team bij elkaar weten te vinden. Daarin kan ik dan faciliteren, zodat je als single in een team geplaatst wordt en kunt deelnemen met een groep.

Ook single Amelanders zijn welkom bij het kampvuur op het strand!

Is het ook voor Amelanders bedoeld?

Singlereizen in het algemeen wel. Ik heb al veel Amelanders gesproken die vol interesse naar mijn verhaal luisterden over de singlereizen en enthousiast raakten. Voor die mensen is mijn boodschap: stap uit die comfortzone, boek een leuke reis naar een bestemming waar je nog altijd eens heen wilde, ontmoet nieuwe mensen en geniet! Ik kan me voorstellen dat Amelanders niet snel een reis zouden boeken naar eigen eiland. Wel wil het zo dat mijn activiteiten in de toekomst toegankelijk zijn voor Amelanders die behoefte hebben aan ontmoetingen en gezelligheid. In de grote steden in Nederland is het platform ‘Nieuwe Mensen Leren Kennen’ heel populair. Hier op Ameland worden er nog geen activiteiten georganiseerd. Misschien kan ik mijn kampvuur op de vrijdagavond combineren met Amelanders die ‘nieuwe mensen willen leren kennen’.

Wat is de doelgroep van Single Reizen?

Ik heb tot nu toe reizen voor de leeftijden 25 tot 50 en 45 tot 65. Op mijn website schrijf ik over het ontmoeten van gelijkgestemden. Hiermee bedoel ik dat alle deelnemers er even op uit willen, het leuk vinden nieuwe mensen te leren kennen, activiteiten te doen en natuurlijk geïnteresseerd zijn in Ameland. Ik merk bij de aanvragen dat ook de 65-plussers erg geïnteresseerd zijn in singlereizen. Voor deze reizen ben ik zoekende naar een reisleider op Ameland, omdat ik vind dat ik met mijn 26 jaar de begeleiding van deze groep senioren beter kan overlaten aan iemand die ook iets ouder is en beter kan inschatten wat deze groep zoal bezighoudt. Neem gerust contact met me op als je het leuk lijkt deze groepen te begeleiden op het eiland!
Soms geeft de term singlereis en beetje de verkeerde interpretatie. Het gaat niet per definitie om de relatiestatus single en het gaat ook niet om daten. Dus: bijvoorbeeld je bent getrouwd maar je partner heeft het te druk op zijn werk, maar jij wilt er even tussenuit. Je vrienden zijn verder niet beschikbaar en je houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten. Dan val je dus ook in de doelgroep.

De E-chopper: wat een mooi duurzaam vervoermiddel! Waarom ben je deze onderneming gestart?
Ik zocht een coronaproof activiteit voor mijn singleweekenden. Ik vond de E-Choppers heel gaaf, dus ik heb een kennis uit Groningen benaderd. Hij heeft bijna direct vijftien E-Choppers in consignatie naar mij toegebracht. Ik maakte een website en de eerste boeking kwam al heel erg snel. Ik zag dat mensen ze ook los van mijn reizen huurden, dus toen heb ik heel snel E-Choppers bijgekocht en later nog een keer. Ik heb er nu na vier maanden al veertig! Lekker zonder herrie het Oerd op met dit hippe voertuig!

Welke doelgroep zie je de E-chopper huren? Is het moeilijk erop te rijden?

Het hebben van een rijbewijs is verplicht. Jong en oud zit op de E-Chopper. De meesten vinden het echt geweldig, omdat je lekker zonder herrie het eiland rond kunt. Omdat het een blauw kenteken heeft, kun je zonder helm rijden. De voertuigen zijn elektrisch, dus je mag er ook mee het Oerd op. En dat natuurgebied bezoeken is natuurlijk wel heel speciaal. Het is heel even wennen maar na vijf minuten lukt het iedereen!
De E-Choppers zijn geruisloos, dus het is echt een heerlijk gevoel om er op te rijden. Ook merk ik dat mensen in één dag echt meer van het eiland zien. Vooral jongeren houden gewoon niet meer zo van fietsen en dan zie je echt minder van het eiland.

Waar kun je een E-Chopper halen?

Bij de Achterdijken, vlak bij de veerdam te Nes, staan de voordeligste E-Choppers van Ameland te huur. De duurzame motoren zijn eenvoudig op te halen en in te leveren op de locatie nabij de Waddenzee. Ik zit niet op een A-locatie maar ik merk dat niemand het erg vindt om naar de Achterdijken te komen, gelukkig! De E-choppers zijn een beetje de baby’s van mijn vriend

Creëren de E-chopper en de Single Reizen Ameland synergie?

De bedrijven versterken elkaar zeker. Met de singles doen we een E-Chopper tour en er komen veel mensen E-Choppers huren die geïnteresseerd zijn in mijn singlereizen. Ik heb mijn vriend niet echt nodig om de singlereizen te organiseren, maar voor de E-chopper is hij zeker onmisbaar: hij doet namelijk het onderhoud. Het zijn een beetje zijn baby’s.

Meer weten over Maxime’s bedrijvigheid? Ze is zeer actief op Instagram, binnenkort start een grote Instagramcampagne. @singlereizenameland en @echopper_ameland

Fotot-4-excursie-op-het-Wad
Foto-5-singles-op-de-chopper
Foto-1-kampvuur
Foto-3-op-het-Wad


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier