BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Goed op weg met Taxi de Boer

Goed op weg met Taxi de Boer. Taxi & autoverhuur. Op Ameland weten we dan meteen over wie we het over. Over Siefco en Conny. Op het eiland is Taxi de Boer een begrip, een vertrouwd, betrouwbaar vervoersbedrijf. Maar ook buiten het eiland heeft het bedrijf een goede reputatie. Veel vaste gasten en bedrijven doen op voorhand graag een beroep op de service die ze leveren. Keer op keer. Een uiterst efficiënt en bovenal goed georganiseerd taxibedrijf. Maar dat is niet alles… De kracht van de onderneming zit hem ook in de mensen die de taxi’s bemensen. Zij zorgen voor de eigen signatuur van het bedrijf. 

Het zijn de honkvaste bestuurders van de bussen van Taxi de Boer. Siefco, Conny, Peter en sinds vorig jaar ook Afke. Zij brengen de mensen, op een comfortabele en veilige manier, ook gelet op de huidige coronapandemie, naar de plek van bestemming. Met een vleugje persoonlijke touch. Of zoals Siefco, eigenaar/directeur van Taxi de Boer, zegt: ‘Het gaat om de kwaliteit van vervoer. Dat moet goed zijn!’

Maar er is nog meer…

Taxi de Boer heeft een primeur! De lancering van twee elektrische, prachtige huurauto’s. Nissan Leafs inclusief een volle accu. Bij Taxi de Boer kun je een elektrische auto huren. Stel je eens voor. Op vakantie naar Ameland. Lekker de auto aan de wal laten staan. De huurauto wordt op verzoek bij de boot neergezet. Of landen op airport Ballum. ‘Natuurlijk zetten wij dan de auto bij het vliegveld’, vertelt Siefco toen hij dit verzoek kreeg.
Op de loods van Taxi de Boer aan de Achterdijken in Nes liggen sinds kort zonnepanelen. De leveranciers voor de stroom voor de huurauto’s. Opgeladen door middel van de zon die veelvuldig uitbundig boven Ameland schijnt.

Siefco de Boer

Hij is bijna 25 jaar taximeester in het vak. Hij kent alle kneepjes. Ooit begonnen als twintigjarige jongeman in de taxiwereld op Ameland is hij voortdurend op zoek naar verbetering, nieuwe uitdagingen. Altijd een stapje verder in zijn hoofd. Vol inspiratie en bovenal vol passie voor zijn vak. Het zit in zijn bloed.

De loods van Taxi de Boer aan de Achterdijken in Nes

Een prachtige, ruime loods. Met op de eerste verdieping het kan-toor van Siefco de Boer. Het hart van de onderneming. Zijn diplo-ma’s in een lijstje in de kast. Sief-co is een gedreven ondernemer. ‘Maar wij springen niet verder dan onze stok lang is’ stelt hij vast. ‘We zijn heel blij met de loods. De mogelijkheid om de loods te kopen kwam op mijn weg en de bank had er vertrouwen in. In het voorjaar van 2017 werd de loods opgeleverd. 19 juli 2017 vond de feestelijke opening plaats.

Conny is ook aangeschoven in het kantoor. Conny heeft haar draad-loze headphone op. En dat is maar goed ook. Taxi de Boer is een springlevend, druk, actief bedrijf. Zonder enige twijfel zijn Siefco en Conny een topteam! Samen hebben ze Taxi de Boer een merknaam op Ameland gegeven. Door hard werken, tomeloze inzet en een flinke dosis zelfverzekerdheid. En dat loont!

Conny heeft naast haar taken in de onderneming ook een baan bij ‘Boomhiemke’. Daar werkt ze al vijftien jaar. ‘Ik heb een opleiding in toerisme, recreatie gedaan. Ik vind dat nog steeds heel mooi. Het is mijn eigen dingetje’. Zij is twee dagen in de week receptioniste bij Boomhiemke.

De taxibussen van Taxi de Boer zijn ruim, schoon en ergonomisch

Conny wil het altijd netjes heb-ben. De taxi’s worden grondig schoongemaakt. Tijdens de coron-apandemie werden er policarbonaat schermen in de taxi’s ge-plaatst. De instap voor de taxi’s is door middel van een trapje eenvoudig en makkelijk. Comfortabel voor iedereen. Er is voldoende ruimte voor bagage.

In de toekomst meer richten op kwalitatief vervoer

Dat is iets waar Siefco zich hard voor wil maken. ‘Het type gast op Ameland verandert. Er zijn nu veel jonge gezinnen en 60-plussers. Vroeger was er veel meer jeugd op vakantie op het eiland. Ik maak me zorgen dat er in de toekomst problemen komen met het nachtvervoer. Wij willen ons richten op kwalitatief vervoer. Overdag met name het vervoer van en naar de boten en ’s avonds van en naar de restaurants en de terrassen. Met name voor de nachtdiensten wordt het steeds lastiger om gediplomeerde chauffeurs te vinden. Wij gaan ons in de (nabije) toekomst dan ook minder richten op het nachtvervoer. Het zou mooi zijn als de jeugd vroeger in de avond gaat stappen en eerder naar huis gaat, bijvoorbeeld zoals dit op Ter-schelling het geval is. Voor zowel de horeca-etablissementen, het taxibedrijf en het beperken van de overlast is dit mijns inziens een win-winsituatie.

Goed op weg bij Taxi de Boer wordt uiteindelijk ook duurzaam op weg

‘De elektrische huurauto’s zijn voor ons ook een mogelijkheid om te kijken hoe dat gaat en hoe dat werkt. Het zijn de eerste stap-pen richting duurzaam ondernemen. En zoals ik al eerder zei, wij springen niet verder dan onze stok lang is. Maar in de tussentijd gaan we door met denken hoe het beter kan.’

Reserveringssysteem Taxi de Boer

Vanaf de boot of sneldienst kun je online voordelig en eenvoudig je vervoer boeken. In het reserveringssysteem staan alle afvaarten die Wagenborg Passagiersdiensten in kan zetten. Tevens voor de autoverhuur is er inmiddels een online reserveringssysteem.
‘Ziezo klaar, eenvoudig geregeld’, zo noemen ze dat bij Taxi de Boer.

Personenvervoer

Het hele jaar door kunt u zich met de taxi op Ameland laten vervoeren. Vervoer vanaf de boot. Ver-voer tussen de dorpjes of ’s avonds heerlijk uit eten.

Groepsvervoer

Voor het vervoer van grotere groepen kunt u ook uitstekend terecht. Neem vrijblijvend con-tact op en laat u informeren over de mogelijkheden en ontvang een aanbieding op maat.

Bagagevervoer

Komt u vanaf de boot met de fiets of wilt u lekker wandelen, de chauffeurs van Taxi de Boer bren-gen uw bagage naar uw vakantieadres.

Herkenbare auto’s

U komt ze tegen op het eiland. In de kleur wit met het gele logo. Gebaseerd op de bekende Yellow Cab. De originele Yellow Cab Company, gehuisvest in Chicago, illinois, was één van de grootste taxicab companies van de United States. Wij op Ameland hebben onze eigen Yellow Cab, Taxi de Boer.

Taxi de Boer
+31 (0)6 333 50000
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.taxiameland.nl
En de facebookpagina van Taxi de Boer

DSC01703
DSC01690
DSC01433
DSC01400


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier