BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Bravo: het nieuwe bbq & bites restaurant in Nes

Alexander Kiewiet (32) droomde altijd al van het runnen van een strandtent. Broer(tje) Max (30) is gediplomeerd kok met passie voor vlees. Toen pannenkoekenrestaurant ’t Baken vorig jaar beschikbaar kwam, wisten de broers dat ze snel moesten handelen om hun jongensdroom uit te laten komen. Ik spreek de broers online via Teams om hen te vragen wat hun plannen zijn met deze toplocatie, nabij het strand van Nes.

Lockdowns als kans

Een restaurant starten en verbouwen in tijden van Corona, je moet het maar aandurven! ‘Het klinkt misschien vreemd, maar zonder Coronamaatregelen hadden we dit bedrijf niet gehad’, vertelt Alexander. Het pand kwam vorig jaar april beschikbaar, om-dat de vorige eigenaar stopte met het restaurant. ‘Veel mensen verklaarden ons inderdaad wel een beetje voor gek om in deze onzekere tijden een bedrijf in de horeca te starten. Maar eigenlijk is het heel logisch. Mijn bedrijf Ameland Adventure was door de Coronamaatregelen ook gesloten. Normaal gesproken organiseren we jaarrond diverse sport- en strandactiviteiten voor zowel bedrijven als particulieren. We hadden dus nu de kans om deze nieuwe onderneming op te star-ten. Het was tijdens de eerste lockdown en we moesten snel handelen om onze plannen hier te kunnen realiseren. Het balletje ging rollen en we hebben door-gepakt, zodat we in het seizoen in juni open konden.’ Het vaste team van personeel dat Alexander bij Ameland Adventure had aange-steld, kon helpen om Bravo klaar te krijgen voor het seizoen. Iedereen heeft de schouders er onder gezet zodat bedrijf in rap tempo kon worden omgebouwd tot de feelgood, relaxte setting die het nu heeft.

Strandgevoel op het terras

In de zomer van 2020 draaide Bravo met het nieuwe strandgevoel dat bij het terras gecreëerd is. Het restaurant ligt vlak voor de strandopgang van Nes. Je ziet en voelt de ontspannen strandsfeer door de palmbomen en het zand op het gemoedelijke terras. Iedereen zal zich er welkom voelen. Deze winter hebben de ondernemers de nieuwe lockdown wederom nuttig benut door de binnenruimtes van Bravo compleet te vernieuwen. De open keuken, waar je de koks onder leiding van Max Kiewiet ziet werken, zorgt voor een gezellige, ontspannen en transparante ambiance.

Ondernemerschap zit in het bloed

Alexander en Max weten van huis uit wat ondernemerschap in-houdt. Hun ouders zijn eigenaar van hotel De Berkenhof. Alexander startte in 2009 met recreatiebedrijf Ameland Adventure en merkte dat de groepen na de strandactiviteiten graag met elkaar wilden lunchen of dineren. Het onderbrengen van grote groepen bij andere restaurants bleek niet altijd eenvoudig. De oplossing van een eigen restaurant met een vergelijkbare sfeer als Ameland Adventure is dé uitkomst om complete arrangementen te kunnen aanbieden voor particulieren en bedrijven die een combipakket willen dat hen compleet ‘ontzorgt’ tijdens een dagje Ameland.

80% lokale en duurzame producten

‘Een bbq-restaurant wordt al snel geassocieerd met heel veel vlees, maar we hebben veel meer te bieden’, vertelt Max. Hij is het culinaire brein van de twee broers. Uiteraard hebben we vlees- en visproducten en die onderscheiden zich door de goede kwaliteit. Gebroeders Kiewiet hebben ervoor gekozen om de keten zo kort mogelijk te houden, zodat ze verse producten voor een goede prijs kunnen opdienen. Er wordt gewerkt met vis uit de nabijgelegen Noordzee, ze halen varkensvlees uit Gaasterland en kopen koeienvlees van Ameland. Max: ‘Uiteraard lukt het niet altijd om alles lokaal in te kopen, maar we proberen wel zoveel mogelijk uit de regio op het bord te krijgen’. Max is zelf jager en in het naseizoen zal ook eend, konijn en ree die hij zelf op Ameland geschoten heeft op het menu staan.

Toch hoeft de vegetariër zeker niet op een wortel te knabbelen in het nieuwe restaurant. Alexander: ‘We werken met vleesvervangers als Jackfruit en Halloumi. Deze vegetarische producten zijn ook zeer geschikt voor op de grill’. Ook voor de kinderen zijn lekkere gerechten. Alexander: ‘We bieden de gerechten voor volwassenen in kleine en luchtigere porties aan voor de kinderen. Vlak naast het restaurant is snackbar Bravo, waar patat en andere simpele snacks in de weekenden en vakanties te ver-krijgen zijn. Dat zet het restau-rant niet op de kaart. ‘We merken dat veel ouders gezonde pro-ducten willen aanbieden aan de kinderen en daar spelen wij op in met gerechtjes met groentes en gezonde burgers. Kinderen kunnen zelf kijken bij de grote smo-kers om te zien hoe hun maaltijd bereid wordt. Buiten staan de stoer-ogende, megagrote grills hun werk te doen. Dat maakt het bezoek aan Bravo tot een belevenis om met je gezin te doen, voor- of na je strandbezoek.’

De BBQ-brothers

Een bekend gezegde is ‘met fami-lie moet je wandelen en niet handelen’, maar deze broers blij-ken een perfecte aanvulling op elkaar te zijn en stapten vorig jaar samen in een bedrijf. Alexander, van origine sportdocent, blijkt het commerciële brein dat aanvoelt wat de klant wil en dat weet te vertalen in een bedrijfsconcept. Max is degene die bedenkt en uitvoert hoe de culinaire producten onderscheidend gemaakt kunnen worden. Hij is ook degene die vervolgens in de keuken de leiding neemt. Alexander: ‘Bravo kwam min of meer toevallig op ons pad toen we nét met een ander bedrijf gestart waren: BBQ-brothers. Die bedrijfsnaam hebben we trouwens nog steeds. We hadden de grote smoker gekocht om samen langs festivals en andere events te gaan om met de nieuwe foodtruck te grillen. Maar goed, events en 2020 liep net niet helemaal volgens plan… ‘De keuze voor de naam Bravo is een voorbeeld van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’, vertelt Alexander. Hij was samen met zijn vriendin op surfvakantie op de Filipijnen en had daar een leuke tijd bij een hip resort, genaamd Bravo.

Bites, fingerfood, cocktails en meer…

De exacte menukaart willen de heren nog niet prijsgeven. Begin april staan de gerechten op www.bravoameland.nl en zijn ze ook via de afhaal-/take away-dienst te bestellen. Wat ze wel alvast willen verklappen, is dat het aanbod van producten en dranken anders dan anders is. Alexander: ‘We zetten bijzondere speciaalbieren op de kaart en krijgen ook een uitgebreide wijnkaart. Luxe borrelhapjes en unieke lekkere cocktails die je niet bij iedere disco om de hoek vindt’. Benieuwd? Kom dan gauw eens zien, proeven en beleven bij deze nieuwe aanwinst op Strandweg 53 te Ameland!

Kopie-van-Bravo-72
image6483441
Fotos-bravo-zomer-2020-55De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier