BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Prinses Beatrix opent BWS op Ameland

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft op woensdag 9 oktober 2013 bekend gemaakt dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden op vrijdag 1 november 2013 het nieuwe schoolgebouw van de Burgemeester Walda Scholengemeenschap (BWS) in Nes op Ameland opent. 

Nieuwbouw

Het zestig jaar oude schoolgebouw aan de Ballumerweg in Nes werd vorig jaar voor het grootste deel gesloopt en is nu op dezelfde plek opnieuw gebouwd. Ook de inrichting is gemoderniseerd.

Met behulp van een op hout gestookte ketel, grijswatercircuit, dynamische verlichting en zonnepanelen is het nieuwe schoolgebouw energieneutraal. De verlichting in de lokalen leidt aantoonbaar tot hogere leerprestaties. De keuze voor een duurzaam gebouw is gestoeld op de beleidsambities van de gemeente Ameland op het gebied van duurzaamheid.

School voor voortgezet onderwijs

De Burgemeester Waldaschool is de enige school voor voortgezet onderwijs op Ameland en telt 180 leerlingen.

De school wordt bestuurd door het college van burgemeester en wethouders van Ameland. De burgemeester is voorzitter van de school en tevens portefeuillehouder onderwijs. De dagelijkse leiding is in handen van de directie.

Het lesaanbod is afgestemd op leerlingen van bijna alle niveaus: vmbo basis, vmbo kader en vmbo-t. Daarnaast kunnen leerlingen tot en met klas 3 onderwijs volgen op havo- en vwo-niveau, zodat zij aansluiting houden op havo of vwo op het vaste land.

Erf- en Vrijvrouwe van Ameland

Ameland heeft een warme band met de Oranjes. Meerdere malen is het eiland bezocht door leden van de Koninklijke familie. Prinses Beatrix was tot 30 april van dit jaar Erf- en Vrijvrouwe van Ameland, zoals ook haar moeder en grootmoeder waren.

Nu de prinses afstand van de troon heeft gedaan, mag koning Willem-Alexander zich Erf- en Vrijheer van Ameland noemen.
Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier