BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Waddenzee Werelderfgoed zichtbaar vanaf de snelweg

Werelderfgoed Waddenzee tijdens de meivakantie onopgemerkt voorbij rijden op de snelweg? Dat zit er niet meer in. Op de A7, A31 en de N9 staan sinds vandaag borden die toeristen wijzen op het unieke natuurschoon achter de dijken. Op provinciale en gemeentelijke wegen staan al langer borden, maar borden langs de snelweg ontbraken tot nu toe.

De borden attenderen reizigers er op dat ze dicht bij een uniek natuurgebied zijn. Op het bord staat een gestileerde kaart van het waddengebied van Nederland, Duitsland en Denemarken met als onderschrift “WADDENZEE UNESCO Werelderfgoed”.

Het ontwerp van de borden is afgestemd op de ontwerpen die zijn afgesproken tussen Nederland, Duitsland en Denemarken en tussen de andere Nederlandse werelderfgoederen. Het ontwerpen en plaatsen van de borden is ondersteund door het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en mogelijk gemaakt door de RCE (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), de Provincie Fryslân en de gemeenten Hollands Kroon en Den Helder.

Rijkswaterstaat heeft begin deze week de borden laten plaatsen op de volgende locaties:
• A7 vanaf Bolsward richting afsluitdijk bij hectometer 102.9
• A7 vanaf Wieringermeer richting den oever, hectometer 60.7
• A31 na Franeker richting Harlingen, hectometer 21.0
• N9 km vanuit Alkmaar bij hectometer 108

Door de plaatsing van deze borden staan er nu Werelderfgoedborden in elke Waddengemeente én langs de belangrijkste snelwegen. 
PRW ondersteunt en faciliteert initiatieven die de beleving van de Waddenzee als Werelederfgoed verstevigen en daarnaast ook bijdragen aan de natuurwaarden van dit unieke gebied.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier