BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Duik de Noordzee Schoon

Stichting Duik de Noordzee Schoon heeft ongeveer 1000 kg aan visnetten in de Happy Seal container van Zeehondencentrum Pieterburen gedeponeerd. Deze container staat in Harlingen en wordt door vissers gebruikt om kosteloos hun kapotte netten in te leveren zodat deze niet in zee terechtkomen. Het Happy Seal initiatief zorgt er vervolgens voor dat deze worden recycled.

Happy Seal is een initiatief van Zeehondencentrum Pieterburen dat als doel heeft om het aantal spooknetslachtoffers te verminderen door visnetten in te zamelen en te laten recyclen. Er wordt geschat dat er jaarlijks 640.000 ton aan netten in zee achterblijft, waardoor 136.000 zeezoogdieren zoals zeehonden en walvissen jaarlijks om het leven komen. Met containers in de haven van Harlingen en Lauwersoog en een uitgebreid netwerk is het initiatief nu hard op weg om dit probleem aan te pakken en onder de aandacht te brengen

De visnetten kunnen na recycling getransformeerd worden tot bijvoorbeeld duurzame kleding en skateboards. Deze worden in het Zeehondencentrum verkocht en de opbrengsten worden gebruikt voor het verzorgen van nettenslachtoffers en om het project verder te ontwikkelen.

Stichting Duik de Noordzee Schoon is een initiatief dat onder andere door het voeren van schoonmaak expedities langs de wrakken van de Noordzee haar bijdrage levert aan het schoner maken van de zee. Het initiatief is gestart door ervaren Noordzee wrakduikers en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een club dat staat voor het belang van de Noordzee.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier