BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Beach Cleanup Tour

Op blote voeten slenteren over de stranden van de Waddeneilanden, lopen door het water van de zee, dan weer verder wandelen en nergens plastic of ander afval tegenkomen. Zou dat niet mooi zijn. Helaas is de realiteit anders. Op de stranden van heel Nederland liggen gemiddeld 375 afvalitems per 100 meter blijkt uit onderzoek dat Stichting De Noordzee sinds 2012 uitvoert.

Een groot deel, 88 %, van dat afval bestaat uit plastic. Vogels, vissen en zeezoogdieren zoals de bruinvis die in de Nederlandse kustwateren rondzwemt, raken erin verstikt of zien het aan voor voedsel. Vaak met de dood als gevolg. Dus ruimen we op. De hele Noordzeekust van 1 t/m 14 augustus wordt schoongemaakt. Gedurende deze periode wordt ook het strand op de Waddeneilanden schoon gemaakt:

Dinsdag 2 augustus - Ameland, start: Strandpaviljoen 't Strandhuys.

Op www.beachcleanuptour.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven (misschien samen met een gezin, een vriend of vriendin) voor de Ameland etappe. Er gestart met koffie/thee in het strandpaviljoen. De afgelopen drie jaar heeft Stichting De Noordzee met de Beach Cleanup Tour maar liefst 38.200 kilo afval opgehaald met 4000 vrijwilligers.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier