BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Kaartenactie voor bescherming en behoud Waddennatuur

Met de start van de zomervakantie gaan de programma’s ‘Naar een Rijke Waddenzee’ en ‘Ik pas op het Wad’ setjes ansichtkaarten verspreiden onder vaarrecreanten. Daarmee roepen ze schippers op om bij het varen en droogvallen de ‘Erecode voor Wadliefhebbers’ te respecteren.

De ansichtkaarten laten typische beelden zien van Werelderfgoed Waddenzee en hebben teksten als ‘Het tij geeft aan waarheen we gaan’ en ‘Ervaar de ruimte, ruik de zee, voel de wind, vaar met me mee’. Ze worden verspreid in de havens en via VVV’s, bezoekerscentra en andere informatiepunten in het gebied. Bezoekers kunnen ze gratis meenemen.

“Vaarrecreatie op het Wad gaat om genieten en waarderen”, zegt Hendrikus Venema van het Programma naar een rijke Waddenzee. “De ansichtkaarten spelen daarop in. Door een goede wisselwerking tussen natuur en recreatie, kunnen we beide versterken.”

Ruimte voor iedereen

Programmamanager Kim Uittenbosch van ‘Ik pas op het Wad’ is het daar van harte mee eens. “Het Wad is één van de grootste natuurgebieden van Europa. Het gebied is van levensbelang voor allerlei vogels, vissen en zoogdieren. In de zomervakantie is het hier altijd extra druk, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als vaarrecreanten allemaal de Erecode voor Wadliefhebbers respecteren, is er genoeg ruimte voor iedereen.”

Erecode voor Wadliefhebbers

‘Vliegt een vogel weg of steekt een zeehond zijn kop op? Dan ben je te dichtbij. Neem wat meer afstand.’ Deze en andere gedragsregels zijn te vinden in de Erecode voor Wadliefhebbers die is bijgestoken in het setje ansichtkaarten. De regels geven volop ruimte aan vaarrecreanten en voorkomen verstoring van de natuur.

Over ‘Ik pas op het Wad’

De campagne ‘Ik pas op het Wad’ is onderdeel van het Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee en richt zich op het (verder) versterken van het evenwicht tussen natuur en vaarreactie in het Waddengebied. Doel van de campagne is een basis te leggen voor een verantwoorde uitbreiding van het aantal ligplaatsen in de jachthavens aan de Waddenzee. Een ander onderdeel van het Actieplan is een groot driejarig onderzoek naar de wisselwerking tussen natuur en recreatie in Waddengebied.

Het Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee is onderdeel van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW). Informatie over Actieplan Vaarrecreatie Waddenzee en ‘Ik pas op het Wad’: www.ikpasophetwad.nl/

Over het Programma naar een Rijke Waddenzee

Een gezonde en veerkrachtige Waddenzee die tegen een stootje kan, waar natuur en gebruik hand in hand gaan. Dat is het doel van het Programma naar een Rijke Waddenzee’ (PRW). In het programma werken overheden, natuurorganisaties en gebruikers van het Wad samen aan een duurzame Waddenzee van Werelderfgoedklasse. 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier