BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Boek presentatie Baukje Fennema

Op 14 juli om 20.00 uur, vindt de presentatie plaats van het boek van Baukje Fennema: ‘DIJK VAN EEN VERHAAL’. 
 
Baukje, verhalen-verteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’.
 
In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad, bewoog Baukje zich opnieuw langs de Delta-dijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens díe reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. Baukje van der Meer sloot zich menigmaal bij haar aan als muzikale verhalenverteller en nu, in de PLAATS gaan de twee Baukjes opnieuw samenwerken.
 
Baukje Fennema en Baukje van der Meer kennen elkaar al heel lang van optredens van o.a. theater SAMELAND en hebben prachtige herinneringen liggen in Amelands Bierbrouwerij! Samen met Nienke, Wilbranda, Susanne, Pauline, Eduard, Jan en niet te vergeten Marijn, die zonder het te weten, de bedenker is van de titel van het boek: 
DIJK VAN EEN VERHAAL.
 
Tijdens Baukje Fennema’s beide reizen in 2017 & 2018 ontstond er een verhaal in haar hoofd, wat beschreven staat in DIJK VAN EEN VERHAAL. Met de nodige zelfspot beschrijft ze haar tocht met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugd-liefde Sjoerd Janzen. DIJK VAN EEN VERHAAL beschrijft een helende reis, waarin Baukje op een andere manier naar de dood leerde kijken.
 
De avond van 14 juli wordt een mooie, maar ook intense bijeenkomst. Tijdens het programma zal Baukje Fennema voorlezen uit haar eerste, eigen ‘werk’ en Baukje van der Meer wisselt de fragmenten af met zang en gitaar. Van harte welkom!
 
Reserveren:
De Plaats: 0519-252221 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Of bij Baukje Fennema: 06-23931868 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier