BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ameland bereikbaar!

De vaargeul tussen Holwerd en Ameland wordt niet voor niets de aorta, navelstreng of A12 van Ameland genoemd. De vaarverbinding is cruciaal voor de leefbaarheid op het eiland en voor het toerisme. Toerisme is de motor achter onze economie. Daarom moeten we gezamenlijk richting oplossingen werken, voor nu op de korte termijn zodat de geboekte vakanties gewoon kunnen plaatsvinden en de eilanders hun normale bereikbaarheid behouden en vervolgens voor de langere termijn om Ameland bereikbaar te houden.

Ameland staat bekend om de prachtige natuur en daarnaast de gastvrije en vriendelijke inwoners. Dit unieke karakter, waar vele toeristen jaarlijks van genieten, mag niet verloren gaan. Inwoners zullen hun baan verliezen en er zullen veel bedrijven hun deuren moeten sluiten. De leefbaarheid staat enorm onder druk.

Dit mogen we niet laten gebeuren, het is tijd voor onmiddellijke actie. Laten we samenwerken met alle betrokken instanties, waaronder de veerdienst, het Rijk en de Gemeente, om een duurzame oplossing te vinden. Vanuit een groot aantal belanghebbenden, waaronder Gemeente, VVV en het Ondernemersplatform van Ameland, is een brief aan de staatssecretaris gestuurd met mogelijke oplossingen en de roep om deze oplossingen op korte termijn te onderzoeken en niet in te stemmen met de sterk versoberde dienstregeling en het eenzijdig gebruik van de vaargeul.

We eisen daadkracht van de overheid om het voortbestaan van Ameland veilig te stellen.

Wij willen samen het tij keren!


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier