BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

College Ameland uit zorg richting Ministerie

Wagenborg Passagiersdiensten heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gevraagd om de dienstregeling zo aan te passen dat de schepen elkaar niet meer hoeven te passeren. Onderzoeksinstituut Marin heeft, in opdracht van Wagenborg Passagiersdiensten, een studie laten doen waarin het onderzoeksbureau concludeert dat de vaarweg op het overgrote deel niet aan de normen voldoet om schepen elkaar te laten passeren.

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt zich grote zorgen en heeft hierover contact met Rijkswaterstaat, het Ministerie van I&W en rederij Wagenborg. Burgemeester Leo Pieter Stoel: ”We maken ons, net als onze bewoners en ondernemers, ernstig zorgen over de bereikbaarheid van Ameland op korte en lange termijn. De geul is de levensader van ons eiland. Als deze aangekondigde maatregelen doorgaan heeft dat gevolgen voor iedereen op het eiland; (speciaal onderwijs) leerlingen die aan het vasteland naar school moeten, onze veiligheid bij calamiteiten en werknemers die dagelijks heen en weer reizen zijn een paar voorbeelden. Maar ook onze ondernemers en onze gasten.

Voor onze vaarweg zijn er geen alternatieven. Het is onmogelijk om deze alleen enkelvoudig te gebruiken. Daarom dringen we al langere tijd bij het Ministerie aan op een snelle oplossing. We doen wat we kunnen en tegelijkertijd hebben we hier als gemeente weinig invloed op. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het op diepte houden van de geul, de staatssecretaris van I&W is de concessieverlener en de reder beslist of er veilig gevaren kan worden.

We roepen deze partijen dan ook nadrukkelijk op om zo snel mogelijk met een oplossing te komen”.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier