BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Amelander Wolverwerking in “Swartwoude” van start!

Op vrijdag 3 juni heeft het Landbouw- en Juttersmuseum “Swartwoude” haar deuren weer geopend voor het publiek. Na een intensieve verbouwing van een half jaar heeft het museum een complete metamorfose ondergaan. Het gebouw is voorzien van een nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuwe installaties, zonnepanelen en een schilderbeurt. Maar nog belangrijker; het museum is een ambacht rijker! Middels een tiental wolmachines kunnen we de Amelander wol schoonmaken, wassen, kaarden en spinnen tot diverse producten.

De Jutterscollectie, welke voorheen in de betreffende ruimte en op het achter terrein werd tentoongesteld, is ontzameld en verplaatst naar de Juttersschuur en het buitenterrein. De oude boerderij is geschilderd en de boerenwagen gerestaureerd. Het buitenterrein zal de komende jaren qua bloemen weer een ambachtelijke uitstraling krijgen.

Daarnaast is er een nieuwe winkel ingericht waar biologische wolproducten te koop zijn. De Amelander wol is een prachtige toevoeging aan de “Amelander Musea” productlijn (oa. mosterd en meel van Molen “de Verwachting” en Koolzaadolie van “de Phenix”). Ook is het nu al mogelijk om gekaarde wol te kopen of een bestelling te plaatsen voor diegene die thuis willen spinnen.

Na de zomer zal de bovenverdieping worden ingericht voor toekomstige workshops en zal er een officiële opening plaatsvinden in samenhang met de Oliemolen de “Phenix” in Nes. Ook daar worden de exposities de komende periode afgerond.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier