BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Nationale Herdenking op 4 mei

Ieder jaar staan we tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente Ameland tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten: in Nes en in Hollum. U bent van harte welkom!

Nes

De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een samenkomst voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet, met doedelzakband The Islanders voorop, naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd. Namens de gemeente Ameland is burgemeester Leo Pieter Stoel aanwezig bij deze herdenking.

Hollum

De herdenking begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er de twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot ongeveer 19.50 uur live te volgen via het YouTube- kanaal van Protestant Ameland.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier