BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Zonnige opening Fries Doortrappen-seizoen op Ameland

 Ook op Ameland veilig fietsen tot je 100-ste
Vandaag is in verschillende gemeentes in Friesland het Doortrappen-seizoen geopend. Het programma doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen en gemeente Ameland werkt actief mee. Op Ameland werd bij de aftrap de doortraproute van vorig jaar gefietst, gezamenlijk met zo’n 28 enthousiaste deelnemers.

De start vond plaats bij The Harbour, waar Theo Pijpers in samenwerking met de buurtsportcoach Brenda Metz de dag opende. ‘Het is belangrijk dat senioren zo lang mogelijk blijven fietsen, bewegen is gezond. En waar kan dit beter dan op ons prachtige eiland’, aldus Theo Pijpers. De dag startte met een appelgebakje, tips om veiliger te fietsen en onderweg vertelde Theo leuke verhalen over het eiland.

De opening is de eerste stap in het programma doortrappen op Ameland. Het programma zorgt ervoor dat ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Naast deze aftrap organiseert gemeente Ameland de komende maanden meer activiteiten, waaronder het opzetten van fietsgroepen en een tweede doortraproute aan de westkant van het eiland.

Meer informatie volgt via de informatiekanalen van de Gemeente Ameland, alle deelname is gratis. Hieronder een voorlopige planning:
• Mei: Introductiedagen fietsgroepen
• 18 mei: Fiets totaal Doortrapdag
• 16 juni: Testen tweede doortraproute westkant eiland
• 01 augustus: Zomeruitje fietsgroepen
• 01 september: Opening tweede doortraproute westkant eiland
• Data volgt: Sponserevent Hersenstichting

Wilt u gezellig meefietsen met een fietsgroepje in uw dorp? Meld u nu aan bij Brenda Metz via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U bent van harte welkom.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier