BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Marit Bouwmeester aan de start bij 15e Tri-Ambla

Sandra Wassink-Hitzert , in 2015 1e bij de vrouwen, en Marc Hamersma, 2e bij de mannen in 2015, zijn de favorieten voor de titels van het Open Amelands Kampioenschap (OAK) Cross Triathlon op 17 september. Nadat 2 jaar de nationale titels op Ameland werden verdeeld kunnen dit jaar ook de buitenlanders en deelnemers zonder wedstrijdlicentie weer op het podium eindigen tijdens dit OAK.

Bij de mannen is de 23 jarige Marc Hamersma (Veenendaal) door het ontbreken van de winnaar van de afgelopen 2 jaren, Jorik van Egdom, de grote favoriet. Naast Hamersma staan de meeste toppers uit het Schwalbe Cross Circuit (nationaal circuit crosstriathlon en crossduathlon) aan de start. Christiaan Solleveld (Hoek van Holland), 1e in de tussenstand van het circuit, Joost Christiaans (Wageningen), in 2015 3e op het NK, Ferdinand Oldeman (Den Haag)en Michel Krijnen (Spanbroek) lijken de belangrijkste uitdagers Hamersma (Veenendaal). Ameland is tevens de afsluitende wedstrijd in het crosscircuit 2015-2016.

Sandra Wassink-Hitzert (Hoevelaken) is de torenhoge favoriete op Ameland bij de dames na twee nationale titels de afgelopen jaren. Ze lijkt goed hersteld van een blessures opgelopen eerder in dit jaar. De 14 jaar jongere Trudy Veenstra (Surhuisterveen) van team Kijani en afgelopen jaar 2e , is de belangrijkste opponent van Wassink-Hitzert. Elk jaar sterker op Ameland zal zij naar verwachting na het zwemmen in de Waddenzee de achtervolging in gaan zetten op zwemspecialiste Sandra Wassink. Het zal een boeiende strijd opleveren bij de dames waarbij de nummer 5 en 6 van afgelopen jaar, oud Amelandse Silvia Brouwer (Heerenveen) en Natascha van de Vis (Oude Schild), ook mee zullen gaan strijden om de podiumplaatsen.

Gouden zeilster Marit Bouwmeester zal ook op Ameland actief zijn tijdens de 15e editie van de Tri-Ambla . Wij zijn erg vereerd dat Bouwmeester ook dit jaar Ameland weer aandoet ondanks haar drukke programma na haar fantastische overwinning in Rio. Marit gebruikt de crosstriathlon op Ameland al enkele jaren als onderdeel van haar (jaar) programma op zoek naar inspirerende prikkels maar ook als ontspanning na een intensieve (trainings)periode. Ze zal starten op de Unive MMM teamtriathlon in het team van sponsor SUUNTO waarbij zij het mountainbike onderdeel voor haar rekening zal nemen. Ze heeft beloofd haar gouden medaille mee te nemen en zal tijdens de prijsuitreiking van de Tri-Ambla Junior acte de présence geven.

Naast Marit Bouwmeester hebben dit jaar weer ruim 900 deelnemers ingeschreven voor de verschillen de startseries. Voor triathlon begrippen is de Tri-Ambla daardoor een van de grotere evenementen in Nederland en blijft veruit de populairste bij de crossvariant in Nederland. De combinatie van een goede organisatie, een uitdagend parcours en de prachtige natuurlijke omgeving trekt jaarlijkse vele duursporters naar het eiland voor een dag of weekeinde sportbeleving.

Programma Zaterdag 17 September Tri-Ambla Cross Triathlon Afstanden 10:30 Start Open Amelands Kampioenschap heren en dames Haven 1,5 – 35 – 12 10:30 Start Unive XXX teamtriathlon Haven 1,5 – 35 – 12 11:25 Start Tri-Ambla M heren Haven 0,5 – 22 – 6 11:28 Start Tri-Ambla M dames en Unive MMM teamtriathlon Haven 0,5 – 22 – 6 15:30 Start Tri-Ambla Junior S (14+ en 12+) Buren 0,125 – 10 – 2,5 15.45 Start Tri-Ambla Junior XS (8+ en 10+) Buren 0,075 – 5 – 1,25

Het startschot van de 15e Tri-Ambla zal worden gelost om 10.30 uur op zaterdag 17 september in de haven van Nes door Elbrig van de Meulen-Poelsma van hoofdsponsor Unive Dichtbij


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier