BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Mijmeren

Zo aan het einde van het jaar laat ik vaak de afgelopen 12 maanden in gedachten nog eens aan mij voorbij trekken. Er is veel gebeurd. In het begin van het jaar werden we geconfronteerd met corona met als gevolg een totale lockdown. Zodra we weer mochten was het een komen en gaan van gasten. Zonder alle grote evenementen is het aantal toeristen gelijk of vrijwel gelijk aan 2019. Veel ondernemers hebben deze periode gebruikt om te verbouwen of om hun bedrijf opnieuw in te richten.

Voor ons is 2021 een jaar geweest waarin we opnieuw veel prachtige verhalen hebben gepubliceerd. Het enthousiasme van onze redactie was echt bijzonder. Geen gebrek aan onderwerpen en regelmatig positieve reacties van onze lezers. Wat verder opviel is de explosieve toename van het aantal digitale en papieren abonnees. Onze verklaring hiervoor is de behoefte van Amelandgangers om tijdens corona op de hoogte te willen blijven van wat er gebeurt op hun eiland. Helaas zitten we nu weer in een lockdown. Toch vraag ik me af waarom het bedrijfsleven keer op keer de dupe moet worden van deze maatregelen. Juist zij houden zich goed aan afspraken maar worden hier niet voor beloond.

Waarom wordt er niet veel meer getest op locaties waar de besmettingen explosief stijgen? Waarom acteert onze regering zo traag op signalen van deskundigen. Iedereen realiseert zich dat corona nog lang de wereld niet uit is. We zijn nu bij de letter ‘O’. Voordat we het gehele alfabet hebben gehad zijn we jaren verder…

Tijdens het mijmeren denk je ook aan de toekomst. We blijven bladen maken. We blijven schrijven over uiteenlopende onderwerpen. We zijn ervan overtuigd dat 2022 net zo’n goed jaar wordt als 2021. Maar hoe wordt dit voor de rest van Nederland!


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier