BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Zadelrob Harpie maakt het goed

De vorige week op Den Oever aangespoelde zadelrob Harpie maakt het momenteel heel goed in Zeehondencreche Pieterburen. Deze robben soort leeft normaal gesproken veel noordelijker in het noordpool gebied in de Noordelijke IJszee, Canada en de Atlantische oceaan en het is dan ook zeer bijzonder te noemen dat Harpie werd aangetroffen in de Nederlandse wadden zee.

Vast gelopen in het slik en verzwakt werd het dier aangetroffen bij Den Oever. waarna zei met een dierenambulance werd overgebracht naar de crèche De verzorgers in Pieterburen proberen het dier met ingespoten vis aan te sterken. Normaal gesproken leven deze dieren in kolonies, waarbij ze geen sociale band met elkaar hebben. Deze rob is waarschijnlijk door de stroming verdwaald. Aangezien deze beesten zo ver van de Nederlandse populatie leven is men in het zeehonden centrum in Pieterburen bang voor een besmettelijk virus dat andere in Nederland levende zeehonden kan besmetten. Daarom wordt de uiterste voorzichtigheid betracht bij de verzorging van deze dieren.
Zij ging van 60 kilo naar momenteel 140 kilo, dat is een hele positieve ontwikkeling.

Naar verwachting word Harpie na enkele weken in ieder geval zo snel mogelijk weer terug gezet vanaf een booreiland K3, waar zij vermoedelijk met een helikopter heengebracht wordt. Het is zeker 10 jaar geleden dat er een Zadelrob in Pieterburen was. Harpie mag in Pieterburen niet aan mensen wennen aangezien in het gebied van de Noordelijke IJszee helemaal geen mensen zijn.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier