BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Ambulanceheli is geland op zijn standplaats

De nieuwe ambulanceheli (PH-OOP) van RAV/ANWB is geland op zijn standplaats, vliegbasis Leeuwarden. Met deze heli worden tot 16 november veel opleidings- en trainingsmissies gevlogen boven Noord Nederland. Ook het aanvliegen en landen op de landingsplaatsen van de Waddeneilanden en ziekenhuizen zal daar onderdeel van zijn. Bij een van die landingen zal ook personeel van de brandweer uitgenodigd worden voor veiligheidsinstructie. 

Ook de reserveheli (PH-HOW) is vanuit Duitsland gearriveerd. De eerste 3 maanden zal ook deze op de vliegbasis Leeuwarden gestationeerd worden. Daarmee kunnen dan ook opleidings- en trainingsmissies gevolgen worden. Dit toestel is gelijk aan de PH-OOP op kleurstelling na. Na afloop van de trainingsprogramma’s zal ook de kleurstelling gelijk worden.

De helikopters zijn van het type Airbus H 145 en de eersten van dit type die in Nederland vliegen. De bemanning bestaat standaard uit de piloot, Hems Technical Crewmember (zeg maar navigator) en de ambulanceverpleegkundige. Daarnaast is er uiteraard ruimte om de patiënt liggend te vervoeren. Er zijn dan nog 2 zitplaatsen over om zo nodig extra verpleegkundige of arts en begeleidend familielid mee te kunnen nemen. Totaal dus max 6 personen aan boord.

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier