BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Samenwerking tussen school en bedrijfsleven

Op maandag 27 januari 2020 is op Vakantiepark “Klein Vaarwater” te Buren van gestart gegaan de derde editie van het jaarlijkse Kluskamp. Ongeveer 40 studenten van het Nordwin College uit Leeuwarden van verschillende leerjaren en niveaus, zullen 4 dagen lang de handen uit de mouwen steken op het vakantiepark om vaardigheden te oefenen en gereedschappen te leren gebruiken.

Op het park is een vijftal projecten voorbereid waarbij de studenten, die nauw samen zullen werken met medewerkers van “Klein Vaarwater” en verschillende loonbedrijven, daadwerkelijk aan de slag kunnen. Er worden terrassen aangelegd, bomen gerooid, heggen gesnoeid etc. Het “masterpiece” zal op donderdag worden opgeleverd: een compleet nieuwe heg rond het parkeerterrein voor het centrumgebouw van “Klein Vaarwater”.

Het idee achter het Kluskamp werd 3 jaar geleden geboren tijdens een reguliere stage van 2 studentes van het Nordwin College. In een gesprek met hun begeleiders kwam aan de orde dat voor het onderhoud aan paden en groen op het park, eigenlijk te weinig tijd is en dat er vaak een tekort is aan medewerkers vanwege de grote hoeveelheid werk die op dat moment gedaan moet worden. Dit gegeven werd gekoppeld aan de verzuchting van de beide dames dat het vaak lastig is om een geschikte stageplek te vinden waarbij zij bepaalde technieken en vaardigheden kunnen oefenen.

Inmiddels heeft het Kluskamp een vaste plek gekregen binnen het curriculum van de opleidingen Bos en Natuur, Recreatietechniek en Hovenier. Gedurende 4 werkdagen, waarbij de studenten en hun docenten verblijven op “Klein Vaarwater” voeren studenten van deze opleidingen onderhoudswerkzaamheden uit en worden zelfs examens afgenomen.

“Klein Vaarwater”, dat zich voor maar liefst 21 opleidingen erkend leerbedrijf mag noemen, is het Kluskamp een uitstekend voorbeeld van een kansrijke samenwerking tussen scholen en bedrijfsleven. Door intensief samen te werken ontstaat een prima werkrelatie die voor zowel school als bedrijf, maar vooral voor de student, kansrijke mogelijkheden biedt.

Plaats: Vakantiepark “Klein Vaarwater” Klein Vaarwaterweg 14 9164 MA Buren Ameland Tel. 0519 542156 www.kleinvaarwater-ameland.nl.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier