BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Warmtescans Buren mogelijk al binnenkort

In het kader van de actie Ameland geeft Energie gaan Amelander verenigingen en vrijwilligers samen met de gemeente de komende weken aan de slag met het verzamelen van energiegegevens van alle huishoudens op het eiland. Het dorp Buren start al op korte termijn; de andere dorpen volgen spoedig.

Onderdeel van de actie is dat er van alle huizen op Ameland een warmtescan wordt gemaakt. Dat kan alleen bij koud weer. Het is mogelijk dat deze of komende week al de eerste scans worden gemaakt in Buren. Dat gaat straat voor straat. De scan is kosteloos en wordt gemaakt vanaf buiten. U hoeft niet thuis te blijven en ook niemand binnen te laten. Later ontvangt u een rapportje dat op basis van de scan wordt gemaakt. U ziet dan precies waar uw huis warmte verliest en waar u met isolatie meteen geld kunt besparen.

De vrijwilligers die de warmtescans maken, deponeren daarna een flyer en een vragenlijst in uw brievenbus. Het verzoek aan u is de vragenlijst in te vullen. Dat kan ook online, dat is nog gemakkelijker. De vragen gaan over uw energiegebruik. Wanneer u de jaarafrekening van uw energiebedrijf bij de hand hebt, bent u in een paar minuten klaar. In een volgend bericht leest u waarom de gemeente deze gegevens wil verzamelen. Ook leest u wat u er zelf mee opschiet en hoe uw privacy wordt gewaarborgd. Uw gegevens worden alleen gebruikt in het kader van Duurzaam Ameland en worden na gebruik niet bewaard.

We gaan ervan uit dat u geen bezwaar heeft tegen het maken van een warmtescan. Heeft u wél bezwaar? Dan kunt u een mailtje met uw naam, postcode en huisnummer sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier