BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Leo Pieter Stoel beëdigd en geïnstalleerd

Donderdag 16 januari is Leo Pieter Stoel beëdigd door Commissaris van de Koning Arno Brok en geïnstalleerd als burgemeester van Ameland. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Burgemeester Walda School in Nes. De heer Stoel en zijn echtgenote arriveerden met de reddingsboot van de KNRM op de veerdam en werden daar opgewacht door Commissaris Brok, locoburgemeester Theo Faber en vicevoorzitter van de gemeenteraad Piet IJnsen.

Commissaris Brok dankte de vertrouwenscommissie en de gemeenteraad voor de constructieve samenwerking bij de selectie van de burgemeesterskandidaat. ‘U bent eensgezind tot een voordracht gekomen. Het kan dus wel’, voegde hij eraan toe, met een kwinkslag naar de politieke dynamiek van dit moment.

Locoburgemeester Theo Faber hing de nieuwe burgemeester de officiële ambtsketen om en heette hem en zijn vrouw welkom op Ameland. Piet IJnsen overhandigde de heer Stoel symbolisch de voorzittershamer.

Burgemeester Stoel noemde in zijn dankwoord Ameland ‘het mooiste Waddeneiland ter wereld’. Hij zei uit te zien naar de samenwerking met de raad, het college en alle Amelanders. ‘Samen komen we verder’, zei hij.

Op 14 oktober 2019 werd de heer Stoel door de gemeenteraad van Ameland voorgedragen als nieuwe burgemeester als opvolger van Gerard van Klaveren. Op 28 november 2019 werd bekendgemaakt dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de voordracht heeft overgenomen en hem bij Koninklijk Besluit laat benoemen met ingang van 16 januari 2020.

Gerard van Klaveren droeg volgens protocol op 15 januari zijn ambtsketen over aan locoburgemeester Faber. Van Klaveren was anderhalf jaar waarnemer op Ameland. Commissaris Brok dankte de heer Van Klaveren donderdag ‘voor zijn inspanningen, zijn betrokkenheid, zijn nabijheid, zichtbaarheid en enthousiasme’.

Leo Pieter Stoel studeerde af als econoom. Van 2011 tot 2014 was hij wethouder van Súdwest-Fryslân en van 2015 tot 2019 was hij lid van de Provinciale Staten van Friesland. In het verleden was hij ook lid van het partijbestuur van de JOVD en werkzaam bij AEGON Asset Management.

 

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier