BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Oefen-reanimatie pop voor E.H.B.O. vereniging Ameland

Jaargang: 1997
Uitgave: December - Januari - Februari
Naam auteur: Onbekend

Op woensdag 26 november heeft het Rode Kruis, afdeling Ameland een oefen-reanimatie pop overhandigd aan de E.H.B.O. vereniging Ameland. Het Rode Kruis geeft deze pop in bruikleen en financiert de aanschaf, de E.H.B.O. vereniging benut “Rescue Anne” bij haar cursussen en zorgt voor eventueel onderhoud.

De plaatselijke afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis krijgen elk jaar de helft van de opbrengst van de jaarlijkse collecte in hun gemeentes. In eerste instantie wordt dit geld lokaal besteed. Door bijvoorbeeld inwoners uit de gemeente financieel te steunen wanneer zij in aanmerking komen voor een vakantie met het vakantieschip de “Henry Dunant”.

Het Rode Kruis is natuurlijk vooral bekend van de internationale hulpverlening en de noodhulp bij grootschalige ongevallen. De eerste hulp bij ongevallen valt ook onder haar aandachtsgebieden. En reanimatie is daarbij letterlijk van levensbelang. Op Ameland verzorgt de E.H.B.O. vereniging hiervoor, i.s.m. de Stichting sociaal cultureel werk Ameland de leken-cursus.

Voor deze cursus beschikten zij al over één reanimatie pop. Maar daar het aantal cursisten stijgt, werd de oefentijd bekort om het file-probleem op te lossen. Terwijl regelmatig goed oefenen juist zo nodig is. Met deze tweede pop kunnen ze die oefentijd weer uitbreiden. En dat is voor iedereen op Ameland van groot belang.

Daarnaast is er ook net weer een beginners cursus E.H.B.O. gestart. De belangstelling hiervoor was zelfs zo groot dat de groep gesplitst moest worden. Dat is in de historie van de E.H.B.O. vereniging op Ameland nog niet eerder voorgekomen.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier