Sûn is het Friese woord voor gezond. Een prachtig woord voor een kostbaar begrip. De Amelander fysiotherapeut, Gerard Metz, weet dat als geen ander. ‘In de westerse wereld zijn we in de gezondheidszorg druk aan het diagnos-ticeren. Er zijn grote groepen mensen die hun hele leven ophangen aan een diagnose. Daarmee doe je te kort aan wie je bent.

Gezondheid en geluk, hoe passievol en bewust leef je? Als mensen naar Ameland komen, komen ze vooral voor de mensen. Um sich zu erholen. Dat is de bron van welzijn. Sûn Ameland speelde al lang in mijn hoofd. Nu gaan we het doen, samen met een fantastisch team en met u als welkome (bad)gast. Het eiland is het podium. De natuurlijke basiselementen zijn aanwezig: wind, zand, de zee. 

Voor inspirator en initiatiefnemer Gerard Metz zijn Geluk, Gezond-heid, Passie, Ameland en Samen-zijn de sleutelwoorden voor Sûn Ameland. Een driedaags evenement waarin voeding, beweging en mentaal welbevinden samen ko-men. Ameland is van oudsher de plek voor rust, ruimte en natuur. De plek ook om tot je zelf te komen, te herstellen, je op te laden en te leren. Sûn Ameland, 20, 21 en 22 september 2018. 

Het volledige artikel kunt u lezen in De Amelander 2018-6 of te klikken op deze link

 

7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png6vpva.png3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all