">

Na Boomhiemke en Frouke Hiem hebben nu ook de bewoners van Recreatiepark Ambousen korte tijd geleden een aankondiging ontvangen dat het park wordt geherstructureerd.

Voor eigenaren van caravans/chalets is er in de toekomst geen plek meer. Dit bericht kwam voor mij en de ca. 120 mede-eigenaren als een ware ‘donderslag bij heldere hemel’. Met begrip voor de zakelijke overwegingen die hier ongetwijfeld aan ten grondslag liggen voelt het voor ons als een aanstaande deportatie.

Dit jaar, in augustus, ga ik met pensioen. Als trouwe ‘Ameland-gangers’ voelen wij ons, na meer dan 30 jaar, zeer verbonden met het eiland en hadden de intentie na mijn pensionering (nog) vaker en langer op dit wonderschone eiland te vertoeven in ons mooie , recent aangekochte nieuwe chalet op Ambousen. Het mag blijkbaar niet zo wezen.

Wat zal ik het missen, elke dag in alle vroegte een wandeling met de hond door het Hollummerbos naar het strand, om de westpunt van het eiland heen naar de dijk. Onderweg regelmatig overmand door de schoonheid van het eiland en zittend op het zand, turend naar de zee en duinen, genietend van de natuur. Rond 10.00 uur ‘aanleggen’ bij Tante ‘An voor een heerlijk kopje koffie, borrel of lunch.

Wat zal ik het missen, wandelen door de duinen, via het Rietpad, langs de vloedlijn naar Ballum. Lunchen bij het strandpaviljoen en daarna over het fietspad weer terug naar Hollum.

Wat zal ik het missen, het contact met de Amelander middenstand en bevolking, de vriendenkring die we daar inmiddels hebben opgebouwd.

Maar bovenal, wat zal ik het missen, het Amelandgevoel…

Op Ameland lijken de kansen op een andere plek voor ons chalet zeer klein, maar natuurlijk blijven we hopen op een wonder …

Noodgedwongen zijn we nu voorzichtig en met zeer gemengde gevoelens aan het kijken naar alternatieven op het vaste land. Een ingrijpende en kostbare operatie.

Gisteren hebben we – na een eerste oriëntatie op internet – voor het eerst een bezoek gebracht aan parken op het vaste land. We hebben mooie parken en plekken gezien en rondleidingen gehad door enthousiaste parkeigenaren. Daarna reden we stilzwijgend weer naar huis. We hoefden elkaar niets te zeggen. Mooie parken, mooie plekken, maar … het is geen Ameland.

Rob van Berkel, juli 2015

 

5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png7bg-logo1-1.gif3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all