De afgelopen weken hebben wij ontzettend veel leuke reacties ontvangen op het jubileumnummer. Onbekenden die ons spontaan aanspraken op straat of mailtjes die we hebben ontvangen met alleen maar complimenten.

Ook Duitse abonnees hebben gereageerd met leuke verhalen over hun eerste jaren op Ameland, de liefde voor het eiland en het overbrengen van deze liefde op kinderen en kleinkinderen. Ook waren er mensen bij die vertelden dat ze via jeugdkampen Ameland hebben leren kennen en nadien nooit meer naar een ander eiland wilden. 

Al bij het distribueren van het blad begonnen de mensen te bladeren en spontaan te roepen ‘dat is die en dat is die’. Jan Blokker, u weet wel de man van Lineke, flapte er spontaan uit: ‘Wat ziet mijn vrouw er op deze foto nog jong uit!’

Meestal horen wij deze reacties niet behalve dan wanneer er iets is fout gegaan. De waardering over de artikelen komt veelal rechtstreeks bij onze redacteuren terecht. Onze redacteuren zijn de oren en ogen om de diversiteit te garanderen. Zij zorgen ervoor dat ook de kleinste nieuwtjes een plaatsje krijgen in het lokale blad.

In onze informatievoorziening beperken we ons tot Ameland en alles wat met Ameland te maken heeft.

Bij alle reacties valt op dat onze lezers het enorm op prijs stellen om een papieren blad in handen te hebben waarin ze kunnen bladeren en de artikelen kunnen lezen die ze leuk vinden. Tezamen met een grote dosis informatie over Ameland en de activiteiten die hier plaatsvinden wordt dit alom gewaardeerd.

Onlangs las ik een artikel over de teloorgang van de gevestigde pers in Nederland. De teruggang in abonnees, de achteruitgang in advertentie-inkomsten en de vermaledijde opkomst van internet, tabloids en smartphones.

In datzelfde artikel wordt gesproken over het volgen van cursussen om hiermee te leren omgaan. Wat mij bijgebleven is van dat artikel is de roep om historie, oud nieuws, bladeren door archieven en het bekijken en lezen van oude verhalen.

De komende maanden gaan wij werken aan het vinden van een antwoord op deze oproep. Het digitaal ontsluiten van de oude Amelanders en kunnen bladeren door de historie is voor ons de uitdaging voor 2015.

Wellicht dat wij bij ons 60-jarig jubileum dan de kreet krijgen van Jan Blokker: wat ziet mijn dochter er nog jong uit.

Wij wensen u mede namens alle redacteuren, columnisten, abonnees en adverteerders alle goeds voor 2015 en spreken de wens uit dat ons blad in 2024 nog net zo levendig is als nu.

Klaas en Anneke Touwen

Zijn er nog lezers die graag een jublieumnummer willen ontvangen laat het ons even weten: k.touwen@deamelander.nl

 

1Kienstrabouwbedrijf.jpg5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all