Er zijn een aantal verjaardagen die een extra tintje krijgen doordat het bijzondere leeftijden zijn die worden bereikt. Een zeker zeer bijzonder verjaardagsfeestje kon mijn moeder dit jaar in juni vieren namelijk haar negentigste! En waar wilde ze dat graag doen? Op Ameland natuurlijk, omdat ze inmiddels ook al meer dan vijftig jaar op Ameland komt.

Samen met mijn twee broers, allebei ook van oudsher Amelandvakantiegangers, wilden wij dus onze moeder op Ameland in het zonnetje zeten en met het hele gezin gezamelijk een korte vakantie op Ameland doorbringen. Over het algemeen wordt er op deze verjaardags momenten extra stilgestaan bij wat er is behaald en soms wat er is achtergelaten.

In de jaren zestig tot tachtig werkte onze moeder/schoonmoeder/grootmoeder en overgrootmoeder in spe met heel veel plezier als zogenaamde 'Kochmutti' tijdens de zomervakantie eerst in Nes en vanaf 1975 in Hollum aan de Burenlaan in de vakantiekampen voor jongens uit Straelen en Duisburg, toen opgericht door haar echtgenote en mijn vader, die helaas al in 2001 overleden.

Wat hebben we rond Pinksteren toch prachtige vakantiedagen op Ameland doorgebracht! Het feestvarken met haar zonen, schoondochters en kleinkinderen (het achterkleinkind was er nog net niet). Het was echt weer eens wat anders,  iedereen bij elkaar voor een wandeling op het strand en later genieten op het terras in de zon en aan de koffie met een Nobeltje, heerlijk!

Michael Brimmers, juni 2014

3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg5sparmanje.jpg6vpva.png7bg-logo1-1.gif

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all