Gisteravond heb ik met veel belangstelling naar de commissievergadering geluisterd. De lekke autobanden van Richard Kiewiet kwamen zowaar voorbij terwijl hiervan al aangifte bij de politie is gedaan. Tijdens de commissie vergadering kwam opnieuw het zonnepark ter tafel. Allemaal vragen en opmerkingen van de raadsleden terwijl ze in de voorgaande raadsvergadering unaniem het groene licht hebben gegeven.

Ik vraag mij nog steeds af waarom dit alles  3 dagen voor de sluitingsdatum van 1 mei moest worden geregeld. Ze hadden meer dan een jaar de tijd om hierover na te denken. Echter terwijl er een besluit is gevallen beginnen ze opnieuw over de locatie te discusseren.

Gemeenteraad rond eens iets af. Ga niet zoals bij het natuurcentrum het museum afmaken met een heleboel dooie koeien in de kast. (Lees het rapport van de rekenkamer)

En wat te denken van de veerdam? Van hetzelfde laken en pak. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan tot alle bureauladen zijn opgeruimd.

Op 19 maart moesten we naar de stembus en op 20 mei hebben we nog geen raad. Waarom niet. Omdat bepaalde personen kleven aan het pluche. 

Kom tot een besluit, rond eens iets af, benoem 2 of 3 deeltijd wethouders van buitenaf en de raad kan weer beleid maken.

Bij ons aan het Stokershiem zijn 14 vakantiewoningen gebouwd, In september 2012 werd het groene licht gegeven en voor de kerst waren alle oude vakantie huisjes afgebroken en het puin en zooi netjes afgevoerd. In juni 2013 zijn de eerste huisjes opgeleverd en bewoond. Eind 2013 was alles  klaar en verkocht.

Conclusie: Toen de subsidie toezegging van het Waddenfonds wad verleend had direct de bouw moeten worden gegund en de zonnepanelen worden geplaatst. Dan hadden we ze nu al in gebruik kunnen nemen. Veel bedrijven en particulieren wilden panelen kopen maar ze weten nu nog van niets en moeten maar afwachten in welk jaar ze worden geplaatst.

Gemeente: Burgemeester, wethouders en raadsleden doe eens iets. Ga je eens als een goed ondernemer gedragen maak werk van het zonnepark. Aan beloften en emoties hebben we niets maar wel aan daadkracht. Woorden als daar heb ik geen verstand van hebben we de afgelopen jaren vaak genoeg gehoord huur dan de kennis in. 

We moeten trots op Ameland kunnen blijven.

Het is een heerlijk oord om te kunnen wonen en recreëren.

Jits Hannema, mei 2014

7bg-logo1-1.gif1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png5sparmanje.jpg3Huize-Miedema.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all