Zomer 2003 vertelde een patient in mijn fysiotherapiepraktijk in Veenendaal dat zijn zoon een huisje had gekocht in Hollum op Ameland. Zelf had hij een optie op een bungalowtje vlak bij de duinen met zicht op de vuurtoren. Helaas bleek het niet financieel haalbaar. Het maakte mij wel nieuwsgierig.

Mijn vrouw en ik waren een beetje uitgekeken op de jaarlijkse autorit naar Frankrijkmet onze tent. De twee kinderen zijn de deur uit en wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging. En… mijn pensioen komt eraan.!!! 

We waren op alle Waddeneilanden geweest behalve Ameland. Wadden (eiland) gevoel was dus aanwezig. 

Zo maar op de bonnefooi naar Ameland gegaan door de polder richting Holwerd om het huisje te gaan bewonderen. Het bleek een prachtig plekje te zijn waar we ons direct thuis voelden. 

De volgende stap was de accountant en de bank, waarna alles snel rond kwam. 

Ieder Nadeel heeft zijn Voordeel! Na tien jaar zitten we nog steeds in het huisje. Het Amelandgevoel wordt steeds groter. Met de reis begint het al en bij het zien van de haven met zicht op het eiland wordt de CD van Boudewijn de Groot aangezet. “Ameland, zee, zon ,wind, oceaan , Ik kom eraan” (geschreven door Freek de Jonge). De overtocht en het ritje naar Hollum doen de rest. 

Als duursporter geniet ik enorm en ontdek al wandelend, joggend, fietsend en skeelerend de mooiste plekjes , vooral als je ieder jaar meedoet aan de traditionele wedstrijden als Tria-Ambla, Adventure Run, Mountainbike MTB en het Rondje Ameland. 

Je komt op plekjes waar je anders nooit komt. Hoewel de Amelander wat ingetogener is, hebben wij al vele vrienden gemaakt en uitgenodigd in ons huisje. Nummer 14 !!!!

Wij noemen het CRUIJFFHUIS. (moet kunnen als fervent Feyenoordsupporter.!).

Jan van der Pol, december 2013

 

7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg3Huize-Miedema.png6vpva.png2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all