Ameland heeft prachtige fietspaden, maar af en toe weet je niet waar je aan toe bent. De Strandweg in Nes is zo’n voorbeeld. Waar moet of mag je nu fietsen.
Direct aan het begin van deze straat, raak je als tweewieler de weg kwijt.

Opeens zie je fietsers naar links afbuigen en de weg voortzetten op een wandel- of is het nu een fietspad. Nergens staat een bord of een verwijzing. Blijf je rechts rijden, dan wordt je gesneden door auto’s en ga je naar het linkerpad, dan moet al slalommend door horden wandelaars zien heen te komen en is het oppassen geblazen.

Maar dan halverwege het strand komen er ook nog eens fietsers vanaf de Molenweg en de Zwarteweg en dan is de verwarring nog groter. Recht blijven fietsen is hun gedachte, lekker onder de Bosrand, nergens staat een aanwijzing dat het anders moet. Verwarring alom. 

Vanaf het Vrijersdûûn is het goed te overzien. Wat een heerlijke chaos!!!

Fietser links en rechts met hard rijdende bussen en auto’s op de rijbaan en op het pad links de wandelaars en fietsers komend van twee kanten van en naar het strand, het is een wonder dat dit tot nu toe goed is gegaan.

Maar niet alleen de Strandweg in Nes is verwarrend, hetzelfde geldt voor de Strandweg in Buren en wat te denken van het onlogische fietspad naar de pier.

Gelukkig gaat het nog steeds zonder ongelukken, maar… Kortom een taak voor de Gemeente om hier eens na te kijken.

Een betrokken fietser.

Frans Kappenburg. November 2013

6vpva.png3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg4kontour-vastgoed-banner.png7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all