">

Maandenlang klonken er bouwgeluiden door de Rixt van Doniastraat in Nes op Ameland. Grote bedrijvigheid door Amelander ondernemers en andere gespecialiseerde bedrijven.

Zij toverden een imposant en uniek winkelpand in de lommerrijke straat van het dorp. 500 m² winkelruimte voor Sake Store fashion & shoes, een compleet kleding- en schoenenparadijs voor het hele gezin. Met een ruim aanbod voor vrouwen, mannen, meisjes, jongens en baby’s. Een shoppingdroom voor vrouwen, mannen, kinderen, opa’s en oma’s. Maar ook een uitgekomen droom voor Thijs en Jeanette Baarsma. Zij realiseerden en openden in maart 2015 hun twee keer zo grote Sake Store op Ameland. Het eiland waar ze een grote binding mee hebben.

De plek waar ze vijftien jaar geleden begonnen met Sake Store aan het Kerkplein in Nes. Twee jaar geleden kochten ze de voormalige ‘Oude School’ in de Rixt van Doniastraat in Nes. Daarin continueerden ze de bestaande Sake Store. De locatie op het Kerkplein kreeg de naam Silly Me. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de bestaande winkelruimte naast de Oude School te kopen, zorgde een doorbraak en ingrijpende verbouwing voor het samenvoegen van beide panden en werd er op deze manier een perfecte winkellocatie geschapen voor één alles omvattende prachtige Amelander Sake Store fashion & shoes. Een winkel waarin je kunt ronddwalen en je kunt vergapen aan het complete kleding en schoenen gezinsaanbod.

Sake Store is een Fries bedrijf. Met dertien fashion & shoes winkels door heel Friesland en een Outletwinkel in Dokkum. Sinds september 2011 kun je ook online kleding en schoenen kopen bij Sake Store. Ideaal voor die momenten dat je echt een aanvulling moet hebben op je garderobe, maar eigenlijk geen zin hebt om hiervoor de deur uit te gaan. Daarnaast is het voor de bezoekers van buiten Friesland de ideale manier om ook altijd de leuke en hippe kleding en schoenen te kunnen dragen.

Jeanette en Thijs Baarsma zijn elke dag op zoek naar de nieuwste trends, volgen de vakbladen, bezoeken beurzen, kortom hebben een neus voor mode. In de nieuwe winkel is er een grote afdeling voor mannen en jongens. En een afdeling voor vrouwen, meisjes en babykleding. Met knuffeltjes en aantrekkelijke cadeautjes.
Leuk voor opa’s en oma’s. Zo kun je op een regenachtige dag gezellig winkelen.

500 m² winkelruimte is voor Amelander begrippen best wel groot. Alleen in Zwaagwesteinde en in Dokkum zijn de Sake Stores groter. De hechte band met Ameland bestaat al jaren. De vader van Thijs Baarsma kwam vaak op Ameland en heeft er ook enkele jaren gewoond. Het eiland is de favoriete vakantieplek voor Jeanette, Thijs en hun drie dochters. Ze komen er vaak en graag. De inrichting van de nieuwe winkel hebben ze zelf ontworpen. ‘We zijn heel tevreden met het resultaat. We wilden warme tinten en een stoere, moderne uitstraling. Er is gewerkt met hout en koper. De stoere, betonlook toonbank ziet er prachtig uit.’

Op woensdag 11 maart 2015 was het zover. De rode loper werd uitgerold. Feestelijke ballonnen sierden het prachtige winkelpand. De deuren gingen om 13.00 uur open. De re-opening van Sake Store in Nes op Ameland!

Wat een geweldige winkel. Beide bestaande panden vormen nu één schitterend geheel. Sfeervol met warme kleuren en prachtige verlichting. Het aanbod van fashion & shoes for men, women & kids is aantrekkelijk en uitnodigend. Heel veel Amelanders en gasten gingen de drempel over. Veel moeders met hun dochters, vrouwen met hun mannen. Oma’s die wel heel lang bij de baby- en kinderkleding bivakkeerden. Allemaal werden ze door vriendelijke en behulpzame medewerksters van Sake Store geholpen.

De klanten werden vier dagen verwend met 10% korting op de hele collectie. En bij aankoop van € 50 kreeg men een banketbakkerstaart gratis. Die dagen liepen er opvallend veel mensen met een heerlijke banketbakkerstaart door de straat. Uit ervaring kan ik vertellen dat de taart voortreffelijk smaakte.

Ameland is een grotere Sake Store rijker!
Rixt van Doniastraat 14-16
Nes Ameland

1Kienstrabouwbedrijf.jpg4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg7bg-logo1-1.gif6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all