Vroeg in de avond ga ik op pad met Bianca Klarenbeek en haar vader. Een perfect duo. Ze zijn uitstekend op elkaar afgestemd, weten precies wat ze doen. Een hecht team en experts in het verhuren van tenten.

In 2005 zijn ze met hun bedrijf begonnen: Ameland Tentenverhuur. Nu vijf jaar later is hun bedrijf fors uitgebreid met een groot aanbod van tenten en kampeerbenodigdheden en met een professionele loods aan de Rondweg te Nes. 

het motto ‘niet inpakken wel wegwezen’, bieden zij ingerichte tenten aan op een willekeurige camping op Ameland, die door de kampeerders is uitgekozen. Zo heeft de kampeerder wel de lusten, maar niet de lasten van het kampeerleven.

Er zijn vijf typen tenten waaruit gekozen kan worden. Ruime Pyramide tenten van twee tot zes personen met een complete inrichting. Ook verhuren ze groepstenten en slaaptentjes. Doelgroepen van het bedrijf zijn, behalve gezinnen of groepen, ook de schoolreisjes, de wadlopers, de sportclubs zoals bijvoorbeeld voetbal, rugby, volleybal. De slaaptentjes zijn populair bij de jeugd. Om het kampeergenot nog verder te doen stijgen, kan de kampeerder bij Ameland Tentenverhuur kiezen uit extra te huren kampeerartikelen.

In hun speciale Ameland Tentenverhuur bus gaan wij vanavond een rondje maken langs de campings op Ameland waar het tentenverhuurbedrijf mee samenwerkt. Bianca en haar vader gaan mij hun tenten laten zien, compleet met kampeerders, wasgoed, fietsen, spelende kinderen, onder een heerlijke Amelander zeelucht.

Bianca woont al vanaf haar zestiende jaar op Ameland. Aanvankelijk voor een vakantiebaan als voorrijder bij de paardenverhuur. De liefde voor Dirk hield haar op Ameland. Ze hebben samen twee dochters, Nickie van tien en Nina van zes jaar. Verschillende banen had Bianca op Ameland. Maar haar gedachten gingen uit naar een bedrijf dat ze zelfstandig zou kunnen runnen. Veel plannen zijn door haar hoofd gegaan.

In 2005 kwam haar vader op Ameland wonen. En in dat jaar werden Bianca’s plannen werkelijkheid. Ze begonnen met vier tenten in de huiskamer van vader Klarenbeek. Daar werden de tenten schoongemaakt, buiten opgehangen en ’s winters met een eigen ontworpen kabel de zolder opgetrokken. Aan het einde van het eerste seizoen werden dat er twaalf. Het jaar daarop verdubbelden zij dat aantal naar 24. Nu beschikken ze over honderd tenten met een groot aanbod van extra kampeerartikelen.

Twaalf weken duurt het kampeerseizoen op Ameland. Dan zijn Bianca en haar vader zeven dagen per week in touw voor hun kampeerders. Lachend vertellen ze dat ze samen in drie kwartier een hele tent kunnen opzetten. Vader Klarenbeek heeft allerlei hulpmiddelen bedacht en gemaakt om het proces goed en makkelijk te laten verlopen. Zoals bijvoorbeeld in plaats van een hamertje voor de haringen, een machine met een speciaal voorzetstukje. ‘Dirk heeft daar ook aan meegedacht hoor ‘, vertelt Bianca. ‘Maar mijn vader noem ik altijd Willie Wortel, hij doet de prachtigste uitvindingen.’

We komen bij camping ‘Kiekduun’ in Buren. Op een prachtig plekje staat een aantal fraaie tenten. Het is etenstijd. De kampeerders zitten buiten aan een tafeltje te eten. Een gezin uit Rolde met twee kinderen smult van pannenkoeken. Tussen de happen door vertellen ze mij dat het lekker makkelijk is om een tent huren. Vroeger gingen ze met hun eigen tent. ‘Maar dit is geweldig, niet inpakken, wel wegwezen. Alles staat voor je klaar als je aankomt. We hebben het wel vaker gedaan, het bevalt prima!’ De buurvrouw-kampeerder komt net aan met de fiets, ook zij is vol lof.

Ook op camping ‘Klein Vaarwater’, waar ze zeer fijn mee samenwerken, in Buren staan prachtige tenten van Ameland Tentenverhuur. Bianca wijst ze aan, daar en daar. Het zijn er veel. We gaan verder, maar eerst moet er nog een stoel gehaald worden voor kampeerders op de camping ‘Roosdunen’ in Ballum. We rijden naar de loods op de rondweg van Nes. Het is een mooie grote loods. Binnen is het ruim en er staan dozen, matrassen, allerlei kampeerattributen, maar ik zie geen tenten. ‘Alle tenten zijn weg. Ze staan op de campings. We hebben alleen nog wat tenten voor de artiesten van het Rôggefeest’, vertelt Bianca. ‘Zo sponsoren we het Rôggefeest.’

Op de bovenste verdieping van de loods staat een grote verscheidenheid aan isolatiematerialen. Dat is de handel van vader Klarenbeek. Aannemers, doe-het-zelvers, klussers, kunnen hier materiaal bestellen of meteen meenemen. ‘Mijn vader was vertegenwoordiger op het gebied van isolatiematerialen’, vertelt Bianca. ‘De loods is onder andere gebouwd met hout van het strand’, zegt een trotse vader Klarenbeek.

We moeten de stoel wegbrengen. Toch maken we nog even een stop bij het Natuurkampeerterrein ‘de Middelpôlle’ in Nes van Staatsbosbeheer. Een idyllisch plekje. ‘We hebben veel kampeerders die elk jaar weer terug komen’, vertelt Bianca. Op naar Ballum ‘Roosdunen’. Daar wordt de stoel afgeleverd. Op een grote, ruime plek staan de tenten van Ameland Tentenverhuur. Ook daar zitten de kampeerders aan hun tafeltjes lekker te eten. ‘Dit jaar kun je bij camping Roosdunen voor het eerst online een tent reserveren. Je komt dan automatisch bij ons terecht’, vertelt Bianca.

‘Volgende week moeten we een tent opzetten bij de nieuwe Boerderij Camping van de familie Kiewied. In Ballum kun je kamperen bij de boer.’ Bianca en haar vader zijn heel begaan met het welzijn van ‘hun’ kampeerders. Ze houden zorgvuldig rekening met de mensen die bij hen aankloppen voor een tent en alle benodigdheden. ‘Jeugd kan bijvoorbeeld niet bij gezinnen’, vertelt Bianca.

‘We zijn dag en nacht onderweg. Is er ergens een gasfles leeg dan brengen wij een nieuwe, ook op zondag.’ Haar vader vervolgt: ‘Laatst hadden we een gezelschap dat ’s nachts last had van lawaai in de tent. Hadden ze vergeten het ventiel van de luchtbedden dicht te doen’.

Wilt u graag relaxed en verzorgd kamperen? Alleen, met meerdere personen of met een hele groep? Dan bent u bij Ameland Tentenverhuur aan het juiste adres. Wilt u actief erop uit met uw kinderen of met z’n tweeën, zij hebben de juiste tent voor u.

3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg4kontour-vastgoed-banner.png2amelanderhistorie.jpg7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg6vpva.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all