• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op de website van De Amelander

Fietsroute langs het Noarderleech

Wat vond er eigenlijk plaats in de Tweede Wereldoorlog in het kustgebied van Friesland? In het bijzonder: de luchtoorlog in het kust- en Waddengebied. Met deze uitgebreide fietsroute langs het Noarderleech, ontdek je de bijzondere gebeurtenissen in de omgeving. Maak een reis door de tijd en ga op ontdekkingstocht langs Friesland in oorlogstijd.

Je begint deze ruim 33 kilometer tellende fietstocht bij de SeedyksterToer in Marrum. Van daaruit begint je ontdekkingstocht richting de bunker van het Noarderleech. Onderweg kom je vele interessante plekken tegen, allemaal met een bijzonder verhaal. Zoals de aanleg van een oefenterrein voor de Duitse bezetter, oorlogsgraven van onbekende soldaten óf neergestorte Amerikaanse vliegtuigen. Benieuwd wat je allemaal tegen zal komen? Kijk hieronder voor een handig overzicht maar stap vooral op de fiets én trek dit bijzondere stukje Waddengebied in.

Voor uitgebreide informatie kijk op: https://www.visitwadden.nl/nl/bezoeken/routes/1758158788/oorlog-boven-het-noarderleech


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all