• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op de website van De Amelander

Roofvogels en uilen op Ameland, toppers in de natuur.

In het Natuurcentrum Ameland in Nes is een fraaie expositie over Roofvogels en Uilen op Ameland te zien. In deze expositie ligt de nadruk op het broedseizoen. Hierbij is gebruik gemaakt van de resultaten van inventarisaties van geheel Ameland gedurende de afgelopen 30 jaar. In grafieken is zelfs de ontwikkeling van het aantal broedparen op Ameland te zien. Dan blijkt ook dat sommige soorten de afgelopen decennia op Ameland verschenen zijn, zoals de Havik en andere helaas compleet verdwenen zijn, zoals de Blauwe kiekendief.

De basis van de expositie vormen foto’s en video’s die allen op Ameland gefilmd zijn. U ziet ook hoe jonge vogels een genummerde ring om hun poot krijgen van het Vogeltrekstation. Dit soort onderzoek is belangrijk om zoveel mogelijk kennis en inzicht in de natuur krijgen zodat we daarmee natuurbescherming beter mogelijk maken.

De expositie is samengesteld en opgebouwd met materiaal van Johan Krol. Hij werkt als bioloog in het Natuurcentrum Ameland. In zijn vrije tijd inventariseert en fotografeert hij de natuur op Ameland. Hij is speciaal geïnteresseerd in roofvogels. Die vormen de top van voedselketens en stellen hoge eisen aan het landschap en de rust in hun leefgebied. Zij vertellen dus veel over de staat van de natuur waarin en waarvan zij leven.

De foto’s in de expositie zijn te koop voor privé gebruik.


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all