BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

In de keuken van De Ouwe Stee

Aan de rand van het kleine mooie dorpje Ballum staat aan de Nesserweg een oude monumentale boerderij. In het voorste gedeelte daarvan heeft Ageeth sinds kort een nostalgisch thee- en snoepwinkeltje geopend. Zij heeft haar droom en passie, op die prachtige plek daar in Ballum, waar gemaakt. Naast de vele verrassende soorten snoep van vroeger verkoopt zij ook thee. Zelfs een theesoort die echt op Ameland verbouwd wordt en zeer binnenkort een gecertificeerd: ‘Amelands produkt’ wordt. Deze Amelander Munt verbouwt zij samen met haar partner op het eeuwenoude erf van de boerderij. Afgelopen zomer kon u deze verse Amelander thee al proeven van De Ouwe Stee.

Op dit moment is Ageeth aan het uitzoeken bij welk drogingsproces de kwaliteit, smaak en kleur van De Amelander Munt het beste behouden blijft. Op deze manier kan iedereen, ook buiten het seizoen om, het hele jaar De Amelander Munt drinken. Ageeth verbouwt twee soorten munt in volle grond, de wilde Amelander Munt en de Amelander Munt die afstamt van de Marokkaanse munt. Naast de Amelander Munt verkoopt zij in het seizoen maar liefst nog achttien andere soorten Munt!

Muntthee

Muntthee, wat eigenlijk geen thee is, maar in de volksmond zo genoemd wordt, is erg verfrissend en lekker. Maar er zijn nog veel meer redenen om deze warme drank te drinken. Muntthee is namelijk een ontzettend gezonde drank.
Het is, net als alle soorten thee, een heel goede manier om dagelijks voldoende water binnen te krijgen en essentieel om je lichaam goed te laten functioneren. Muntthee bevat geen cafeïne en munt heeft allerlei extra gezonde eigenschappen. Eén van de belangrijkste voordelen van munt is dat het een gunstige invloed heeft op je maag en darmen en perfect helpt tegen misselijkheid. Omdat de thee praktisch geen calorieën bevat, is het een ideaal drankje om te drinken wanneer je op je gewicht let en helpt muntthee bovendien goed tegen een vieze adem.

Recept munttheeRecept:

Verwarm water tot ongeveer 80 graden. Leg drie of vier takjes munt in een glas en giet het water eroverheen (Bij de gedroogde variant munt is 2 gram voldoende).
Laat het geheel 2/3 minuten even trekken of langer naar wens.
Als je je muntthee graag zoet drinkt is honing een fijn zoetmiddel maar net zo lekker en verrassend is het om de thee met een stroopsoldaatje te zoeten. Een stroopsoldaatje erin en roeren maar. Stroopsoldaatjes, gemaakt volgens oud recept, zijn ook bij De Ouwe Stee te koop.
Voor een frisse variant kan er een kneepje citroen of limoen in of een takje tijm voor een rijke en warme smaak.

Openingstijden:
U bent van harte welkom in De Ouwe Stee aan de Nesserweg 1, 9162 ES in Ballum. Dagelijks vele uren flexibel geopend, als de Hollandse vlag buiten wappert.

Op vaste tijden geopend:
Dinsdag: 10.00-11.45 en 13.15-15.00
Donderdag: 10.00-11.45 en 13.15-15.00

Amelandfoto-thee-2020-76
Amelandfoto-thee-2020-47
Amelandfoto-thee-2020-35
Amelandfoto-thee-2020-34
Amelandfoto-thee-2020-33
Amelandfoto-thee-2020-32
Amelandfoto-thee-2020-30
Amelandfoto-thee-2020-31
Amelandfoto-thee-2020-1
Amelandfoto-thee-2020-7


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier