BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

De biodiversiteit van Ameland

Theo Kiewiet brengt de natuur van Ameland binnen ieders handbereik.

Het is een handig boekje geworden, wat je op een wandeling op Ameland gemakkelijk in je jas- of rugzak stopt; het dit voorjaar uitgebrachte boekje: biodiversiteit op Ameland, geschreven door Theo Kiewiet. En het brengt je of je nu zelf door de natuur struint of dat je het boekje bekijkt vanuit je stoel op je terras in een andere stemming. Een stemming van verwondering. Hoe is het mogelijk dat op zo’n klein, overzichtelijk eiland er zo’n enorm uitgebreide diversiteit aan planten en dieren is te vinden. Als u op pad gaat en u zich wilt verdiepen in wat u gaat zien, dan is dit boekje een must!

Bekend van de rubriek in de Amelander èn van “vroege vogels”. Al sinds een aantal jaren deelt Theo Kiewiet zijn vondsten in de natuur met Amelanders en gasten in de rubriek: op pad met Theo Kiewiet, nieuwe ontdekkingen en weetjes in de Amelander natuur. Maar misschien kent u hem van de pinksterwandelingen of van zijn hilarische optreden in “Vroege Vogels” toen hij als natuurliefhebber een regendaas naar een andere wereld hielp. Maar hoe dan ook: altijd valt op wat een enorme kennis Theo heeft van de Waddennatuur.

Nog steeds is hij op zoek naar nieuwe vondsten: vlinders, planten, insecten en nog bijna dagelijks trakteert de Amelander natuur hem op een nieuwe soort. Wat drijft hem om steeds weer op zoek te gaan, wat is zijn motivatie om ieder levend wezen te leren kennen ook al is het nog zo klein. “Ik ben nieuwsgierig, ik zie het als een uitdaging om in kaart te brengen wat de natuur op Ameland te bieden heeft”. Als u Ameland wilt zien, door Theo’s ogen, dan is het de moeite waard om het boekje aan te schaffen. Het zal een onverwacht goede gids blijken in de Amelander natuur en een andere wending geven aan uw verblijf op het eiland.


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier