• 0519-555100
  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Rookverbod op Ameland van kracht

In de periode 1 mei tot en met 14 september 2020 is een rookverbod in bossen en natuurterreinen op Ameland van kracht, uitgezonderd het strand. In bossen of natuurterreinen zoals heide, veengronden en duingebieden is het verboden te roken en voor zover het de open lucht betreft brandende/smeulende voorwerpen te laten vallen of te laten liggen.

Dit geldt tot een afstand van dertig meter van bossen en natuurterreinen. Overtreding van dit verbod is strafbaar. In het algemeen geldt dat in natuurgebieden met bos, heide, gras en/of duinen de kans op natuurbrand toeneemt bij droog weer. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen of uitbreiden, maar ook bij minder droge periodes is het risico hoger dan in andere gebieden. De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat de Veiligheidsregio fase 2 (extra alert) afkondigt voor natuurbrandrisico.

Ondanks dat er op dit moment minder toeristen op het eiland zijn, kunnen andere factoren ook het risico op een natuurbrand vergroten. Eén weggegooid blikje of stukje glas kan al leiden tot een natuurbrand.


© 2020 De Amelander. Alle Rechten Voorbehouden. Design by Webtool4all