BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Natuurcentrum Ameland

Het Natuurcentrum in Nes is gehuisvesd in een schitterend nieuw gebouw aan de Strandweg. De uiterst moderne inrichting en de fraaie uitkijktoren zijn een bezoek meer dan waard. Met de modernste technieken speelt het museum in op onze digitale maatschappij. De Noordzee is heel bijzonder en het werelderfgoed de Waddenzee zelfs uniek in de wereld. Dat komt door een unieke combinatie van bijzondere landschappen met elk hun eigen planten- en dierenwereld. Van die landschappen en van de planten en dieren die daarin leven ontdekt u meer tijdens een bezoek aan het Natuurcentrum Ameland.

Het centrum combineert opdoen van kennis op een aantrekkelijke manier met ervaren en beleven. Hier word je op een spectaculaire wijze meegenomen op reis door de Amelander natuur, ben je getuige van het ontstaan van het Waddengebied en voel je je betrokken bij de inspanningen die nodig zijn om het eiland te behouden.

Het watertheater brengt je in de fascinerende onderwaterwereld van de Noordzee en op het uitzichtplateau ervaar je de uitgestrektheid van het Wadden- en Noordzeegebied. 

Proefopstellingen en animaties hebben expertise op het gebied van natuur, zee en energie op een speelse manier voor bezoekers toegankelijk gemaakt.

Zowel (school) groepen als individuele bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht gaan op het Wad, het strand of in de duinen. In het centrum zelf worden tal van boeiende, spannende en educatieve activiteiten georganiseerd.

Voor locatie op kaart: Natuurcentrum Ameland, Strandweg 38, Nes. Voor informatie en boekingen: .natuurmuseumameland.nl


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier