BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Mooi Ameland

Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Ruwe zeeën en zuidwester stormen in het najaar en de winter. Prachtige zomeravonden in het voorjaar met lange dagen en korte nachten. Zwoele avonden in de zomer. Kortom voor elk wat wils. Wetenschappelijk is bewezen dat op de waddeneilanden de meeste zonneuren zijn gemeten.

Minder regen en mooier weer nodigen uit om Ameland te bezoeken. Ameland is 25 kilometer lang en, op z’n breedste punt, 4 kilometer breed. Op het eiland wonen ruim 3.500 mensen, de meeste in één van de vier bijzonder pittoreske dorpen die het eiland rijk is, van west naar oost: Hollum, Ballum, Nes en Buren.

Vooral de oude dorpskernen van Hollum, Ballum en Nes zijn een bezoek waard: hier vindt u nog de oude en bijzondere Commandeurswoningen, ooit gebouwd voor de kapiteins van de walvisvaart die, als ze niet op reis waren, op Ameland woonden. U vindt er ook oude Amelander boerderijen, leuke winkeltjes, boeiende galerieën, gezellige restaurantjes en sfeervolle cafés. Eén van de speciale kenmerken van Ameland is, dat het op een relatief klein oppervlak heel veel verscheidenheid in natuur heeft te bieden. De Noordzee en het strand uiteraard met daarachter de duinen. Maar ook het bos, heide, polderlandschap en de waddendijk met daarachter de unieke Waddenzee.

Die variatie in natuurlandschappen zorgt ervoor, dat Ameland een heel eigen flora en fauna kent, met vogel- en plantensoorten die elders in Nederland zeldzaam zijn. Bijna al die natuurlijke schoonheid van Ameland is vrij toegankelijk. U kunt er wandelen, fietsen of met Piet naar het Oerd. Kortom: iedereen kan er op zijn eigen manier heerlijk van genieten!

oudste-huis-Middel
VuurtorenWinter2015-Middel
Toren-kerk-hollum-Middel
HollumWinter1994-Middel
HollumVoorjaar0841-Middel
HollumStrand0178-Middel
HollumStrand0087-Middel
HollumMolenWinter2003-Middel
HollumStrand0066-Middel
HollumKerkWinter1998-Middel


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier