BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Amelander mosterd

 koren- en mosterdmolen “De Verwachting” in Hollum wordt op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt. Het mosterdzaad wordt op Ameland verbouwd en in de molen tot mosterd vermalen. Er worden verschillende soorten mosterd gemaakt zoals honingmosterd of mosterd met knoflook of mosterd met peper of mosterd met cranberry’s. Op dit moment zijn er 30 verschillende soorten Amelander mosterd.

In de molen wordt naast mosterd ook graan gemalen. Het graan wordt op Ameland verbouwd door diverse boeren en in de molen vermalen tot meel voor brood en pannekoekenmix. Meerdere bakkerijen op Ameland gebruiken het meel van de molen voor het maken van brood. Diverse Amelander pannenkoekhuisjes gebruiken het meel in hun pannenkoeken.

Door het werken met natuurlijke Amelander producten ontstaat een eerlijk, smakelijk en typisch Amelander produkt.

De molenaar vertelt u graag op bepaalde dagen van de week hoe de produkten worden gemaakt. Bij voldoende wind kunt u zelf getuige zijn van het malen van de mosterdzaadjes of het malen van het koren. In de kleine winkel in de molen kunt u deze typisch Amelander produkten kopen. Voordat u bepaaldt welke mosterd de lekkerste is mag u de mosterd eerst proeven. 


Mosterdmolen "De Verwachting"

Molenweg 6, Hollum
Telefoon: 0519-542737
E-mail:
WWW: amelandermusea.nl

 


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier