BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Buiten activiteiten

Ameland is omgeven door water. Op verschillende plekken op het eiland vinden er outdoor activiteiten op en rondom het water plaats zoals brandingkajakken, brandingraften en kitesurfen. Ervaar het avontuur, ontdek de spanning en ondervind hoe spectaculair deze sporten zijn.

Probeer de natuur te overwinnen. Op het Noordzeestrand nabij paal 12 en aan de Waddenzeedijk nabij de veerboot vinden deze sporten plaats. 

Brandingkajakken

Brandingkajakken is een spannende en vermoeiende bezigheid waarmee je alleen met een kajak probeert de elementen op de Noordzee te bedwingen. Alleen in een boot en na instructies van een instructeur ga je in een kleine boot (kajak) proberen de branding te overwinnen. Je voelt de kracht van de golven en de snelheid die de golven de kajak kunnen geven. Een ervaring om niet te vergeten.

Brandingraften

Brandingraften is een echte teamsport. In een kleine rubberboot ga je met een groepje mensen proberen door de branding te komen. Deze sport wordt ook wel wildwatervaren of raften genoemd.

Surfen

Surfen op de Noordzee is de laatste tijd behoorlijk in opkomst. Op een plank waag je een poging om op de golven te surfen. Brandingsurfen is afhankelijk van wind en golven.

Kitesurfen

Kitesurfen is een spectaculaire sport die de laatste jaren steeds populairder wordt. Aan zowel de Noordzee als de Waddenzee is deze sport te beoefenen. Probeer te ontdekken dat het besturen van een kite nog niet zo eenvoudig is. Hoe meer wind hoe hoger de sprongen. 

Beginners wordt geadviseerd om lessen te nemen bij gespecialiseerde scholen op Ameland. 

Strandzeilen

Strandzeilen is een manier van verplaatsen waarbij je in een driewielerbuggy met zeil rijdt en snelheden van tien tot misschien wel zestig kilometer per uur realiseert over het mooie strand van Ameland. Je voelt de spanning, ervaart de adrenaline en hoort de wind om je gezicht gieren. De sensatie is voor iedereen toegankelijk.

Klik voor een overzicht van alle mogelijkheden op deze link.

 


De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier